25. februar 2021.25. feb 2021.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Odgovor gradonačelnika Šapca, dr Aleksandra Pajića na zahtev mama Šapčanki

-Kvalitet vazduha je kompleksan višedecenijski ekološki problem koga smo svi svesni i prioritetno sam zainteresovan za njegovo rešavanje. Svima nam je poznato da je prekomerno zagađenje najviše izraženo tokom zimskog perioda, jer se troši mnogo više energenata različitih vrsta, te je stoga briga za životnu sredinu i kvalitet vazduha koji udišemo opravdana.

Industrijska zagađenja moraju da budu strogo kontrolisana i ne smeju zbog brige samo o profitu, da ugroze životnu sredinu, a posebno ne vazduh koji udišemo. Borba za čist vazduh je jedan od bitnih elemenata u mom radu kao gradonačelnika, što nije bio slučaj u prethodnom periodu.



Odlučan sam u nameri da pomognem i odmah reagujem kako bismo rešili ovaj problem. Ozbiljno ćemo na tome raditi. Grad izdvaja značajna sredstva kako bi Zavod za javno zdravlje Šabac merio stepen zagađenja na nekoliko mernih tačaka i o tome imamo validnu i ažurnu dokumentaciju. Već smo postavili mobilnu automatsku stanicu za kontrolu kvaliteta vazduha na centralnom gradskom trgu koja meri i PM čestice.

Od 1. januara 2021. godine snizili smo cenu priključka na gas za 30 odsto. Grad Šabac je u službi zdravlja svojih sugrađana. Zalagaćemo se za lepši i čistiji grad, a ovo je samo početak. Siguran sam da ćemo se zajedničkom borbom izboriti da Šabac bude dobro mesto za život i da svi sugrađani udišu čist vazduh.

Pozivam vas da odredite delegaciju od tri člana i da dođete na sastanak u ponedeljak 1. marta 2021. godine, u 12.00 časova, u zgradu Gradske uprave (drugi sprat sala za sastanke).

Borimo se zajedno za Šabac, grad budućnosti.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa