25. februar 2021.25. feb 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Prigovor ZZS na odbačenu krivičnu prijavu

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, odbacilo je jednu od krivičnih prijava koju je Gradski odbor stranke Zajedno za Srbiju podneo posle izbora u Šapcu. Prijava se odnosi na Mačvanski Pričinović.

Predsednik Pravnog odbora ZZS Aleksandar Mijailović danas je podneo prigovor na ovu odluku Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje ima rok od 15 dana da odluči o njemu.

-Mi smo krivičnu prijavu podneli na osnovu video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kom jedan meštanim Mačvanskog Pričinovića priznaje da je primio 2.500 dinara u zamenu za glas za Srpsku naprednu stranku. Pored eksplicitnog priznanja, rekao je i da su svi u romskom naselju primili novas od SNS. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je navelo da nema osnova sumnje da je krivično delo izvršeno. To je potpuno neverovatno, s obzirom da imamo priznanje koje se uklapa sa svim ostalim dokazima. Potpuno je nejasno kako je VJT donelo zaključak da nema krivičnog dela. Pored toga, naveli su i da mi nemamo pravo na prigovor kao oštećeni, s obzirom da nisu oštećena lična prava. Međutim, izborno pravo je lično pravo i ono je u ovom slučaju oštećeno. Zbog toga mi danas podnosimo prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje ima dve opcije: jedna opcija je da naloži VJT da nastavi krivično gonjenje, a druga opcija je da preuzme istragu i nastavi je, rekao je Aleksandar Mijailović.

Stranka Zajedno za Srbiju podnela desetine krivičnih prijava nakon izbora. Mijailović je naveo da su neke od njih odbačene, a da su drugi procesi još u toku.

-Krivične prijave su podnete i Tužilaštvu za organizovani kriminal. Tu se još uvek ništa nije dešavalo. Što se tiče odluka Upravnog suda, niti su objavljene na sajtu niti su dostavljene, tako da mi ne znamo da li je Upravni sud doneo te odluke. Kada se radi o Ustavnom sudu, apsolutno se ne oglašava od marta prošle godine. Nikakvu odluku nisu doneli, a mi smo podneli 18 ustavnih žalbi. Kada bi se odlučilo po jednoj to bi dovelo do ponavljanja izbora, rekao je Mijailović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa