25. februar 2021.25. feb 2021.
http://fakti.org

http://fakti.org

Brankica Janković: Nemaju svi jednak pristup bolnicama

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da nemaju svi građani jednak pristup bolnicama, "jer je mnogo toga bilo zapostavljeno godinama".

"U velikoj meri je rešen problem za one koji nemaju ličnu kartu, kao i za Rome, ali nemamo svi jednak pristup bolnicama i domovima zdravlja, jer je mnogo toga bilo zapostavljeno godinama", kazala je ona za Radio-televiziju Vojvodina i dodala da je ona dala preporuku da bude veća dostupnost zdravstvene zaštite građanima, jer to je "najvažnije pitanje u ovoj kovid krizi".

Upitana da li je trebalo svakom punoletnom građaninu dati 100 evra, Janković je rekla da je ona dala preporuku da se razmotri mogućnost da taj novac bude dat samo najugoroženijima, jer "nismo svi jednako ugroženi" i da će to biti njena preporuka i "za ubuduće".

Komentarišući činjenicu da je u Parlamentu Srbije gotovo 40 odsto žena, Janković je kazala da je dobro da je postojala politička volja da ima toliko žena u Parlamentu.

"Žene bi mogle doneti političku kulturu i jedan novi kvalitet. Vekovima je javna delatnost bila samo 'muško polje'", smatra ona.
Agencija Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa