26. februar 2021.26. feb 2021.
Image by Werner Heiber from Pixabay

Image by Werner Heiber from Pixabay

Projekat Poslovne ideje za razvoj raspisao konkurs za bespovratna sredstva

Projekat "Poslovne ideje za razvoj", deo globalnog programa "Migracije & dijaspora" (PMD), koji se obraća osobama srpskog porekla koje žive u Nemačkoj, a zainteresovani su da pokrenu sopstveni biznis u Srbiji, raspisao je konkurs za bespovratna sredstva, objavljeno je danas.

Konkurs je ove godine usmeren na realizaciju biznis ideja čiji se poslovni plan i model već nalaze u zrelijoj fazi i mogu se realizovati za šest meseci, a rok za prijavu je 13. mart, navedeno je u saopštenju.

Osobama čije poslovne ideje budu odabrane na konkursu se sa 7.000 evra bespovratnih sredstava pruža mogućnost pokrivanja troškova putovanja za istraživanje, analize tržišta u Srbiji, marketinga, pravnih i ostalih usluga.


Kako je istaknuto, ovim se podstiču ekonomski rast i transfer znanja, otvaranje novih radnih mesta i promovišu inovacije i održivi razvoj.

U ponudi je i individualna podrška za uspešan početak poslovanja, koja je dostupna i u Nemačkoj i u Srbiji.

Projekat, kako je ukazano, takođe pomaže u umrežavanju sa uspešnim preduzetnicima i osnivačima preduzeća, potencijalnim poslovnim partnerima, mrežama i inkubatorima i pomaže pri pronalaženju drugih izvora za finansiranje i/ili potencijalnih investitora.

Program "Migracije & dijaspora" u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje podržava ljude iz dijaspore čije biznis-ideje doprinose razvoju u Srbiji.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa