26. februar 2021.26. feb 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Odgovor Mama Šapca gradonačelniku

Poštovani gradonačelniče,

Raduje nas što prepoznajete ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo i što ste spremni da se uključite u aktivnu borbu za rešavanje problema industrijskog zagađenja u našem gradu.

Ukoliko je moguće da sastanak bude javan i otvoren za medije, i da na sastanku bude vođen zapisnik, potvrđujemo dolazak u ponedeljak 1.3.2021. godine.

Takođe, nadamo se da ćete po hitnom postupku pokrenuti istragu o najnovijoj ekološkoj katastrofi koju nam je prethodnih dana priredila kompanija Eliksir. Prekoračenje emisija štetnih materija je bilo evidentno na svetski poznatim sajtovima za monitoring kvaliteta vazduha. Ali i bez podataka svima koji imaju oči i nos je bilo jasno odakle je ta kiselina koju smo udisali došla u vazduh. U potpunosti se slažemo da industrijski zagađivači moraju biti strogo kontrolisani, ali to je ipak u našem gradu nažalost daleko od realnosti.

Sa nadom da ćete već u toku današnjeg dana pokrenuti odgovarajuće postupke koji su u Vašoj nadležnosti a uključuju između ostalog, Vaše angažovanje oko hitnih nezavisnih merenja i, u krajnjoj liniji, tužbe pomenutoj fabrici u ime grada i primoravanja iste da obustavi proizvodnju do daljnjeg.

Još jednom hvala na pozivu i nadamo se konstruktivnom razgovoru.

Mame Šapca

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa