26. februar 2021.26. feb 2021.
Odgovor dr Dejanu Pavloviću
Saopštenje Zavoda za javno zdravlje Šabac

Odgovor dr Dejanu Pavloviću

Dr Dejane,

Iako smo prekinuli da polemišemo sa Vama još od Vašeg autorskog članka u Glasu Podrinja kada ste pokazali da ne znate da NO2 nije hemijska formula amonijaka, moramo se osvrnuti na manipulacije kojim se služite.

Kao prvo Savet koji pominjete je osnovala nova gradska vlast i drugim merama je pokazala da će se na rešavanju tog problema raditi, ali da se radi o kompleksnom i višedecenijskom ekološkom problemu.

Kao što niste Vi uveli monitoring kvaliteta vazduha u Šabac niti ćete, zasigurno, rešiti pitanje aerozagađenja, moramo se osvrnuti na krajnje neprijateljski stav koji imate prema Zavodu za javno zdravlje Šabac. Tražite dostupnost starih podataka do koje samo granice, iako imate poslednjih pet godina. A, onda tražite podatke o aerozagađenju u "realnom vremenu". Vrlo često se služite tom kovanicom, što lično što sakriveni iza raznih udrženja i grupa na društvenim mrežama.

Pa, da Vas naučimo. Ne postoji validan monitoring kvaliteta vazduha u realnom vremenu, odnosno trenutno. Mora proći određen period da bi se moglo izvršiti iole pouzdano merenje kvaliteta vazduha. Merenja prisustva čestica i gasova u vazduhu su jako delikatna i ne mogu se meriti tek tako, bilo čime ili kako dr Dejan Pavlović misli. Cilj Zavoda za javno zdravlje Šabac je da tačno, u skladu sa ugovorenim obavezama, ovlašćenjem i akreditacijom izvrši tačna merenja u okviru kojih drugi državni organi i naručilac merenja mogu da preduzimaju adekvatne korake.

Vaš cilj je lična promocija sa ciljem promocije lične političke stranke, koja se bavi ekologijom zbog dizanja rejtinga, a registrovana je kao stranka ruske nacionalne manjine što je podatak sam za sebe.

Pošto ste puni zamerki na naš rad i pokazujete veliku brigu da unapređujete naš rad, predlažemo Vam da se kao specijalista urgentne medicine bavite unapređenjima iz delokruga svoje specijalnosti.

Ovim bismo završili polemiku sa Vama i predložili da se svako bavi poslom za koji je stručan.
Zavod za javno zdravlje Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa