27. februar 2021.27. feb 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Dvodnevna poseta ministarke Matić Ljuboviji

U dvodnevnu posetu opštini Ljubovija juče je došla ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjana Matić. Predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović i predsednik Skupštine opštine Ljubovija Goran Josipović sa svojim saradnicima održali su sastanak sa delegacijom ovog ministarstva na kom se razgovaralo o daljim planovima razvoja turizma opštine Ljubovija.

Turizam postaje veoma važna privredna grana u Ljuboviji, a ministarka Matić najavila je podrški i nova ulaganja.

Ljubovija.info


-Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije već do sada je uložilo 32 miliona dinara, pre svega za izgradnju bazena u Ljuboviji i ove godine na konkursu koji je otvoren, takođe ćemo podržati projekte, pre svega mislim na auto kamp. Pored toga, čuvena Drinska regata uvek je bila manifestacija koja je podržana od strane resornog ministarstva, jer smatram da je Ljubovija u proteklom periodu pokazala potencijal etno turizma i koliko je taj smeštaj malog kapaciteta značajan. Primetno je ostvaren veći broj turista nego ranije- kaže ministarka Matić.

Ljubovija.info


Ministarka je dodala da daljim razvojem putne infrastrukture olakšaće se i dolazak turista, a Ljubovija sigurno ima mnogo turističkih atrakcija i ima šta da ponudi. Time Ljubovija ne bi morala da bude pozicionirana samo na turističkoj mapi Srbije već i širom regiona, a ministarka Matić najavljuje punu podršku resornog ministarstva predsedniku Opštine Ljubovija, za koga kaže da ima razumevanja i shvata koliki je značaj ulaganja u razvoj turizma. Matić naglašava podršku i malim privrednicima kao i malim seoskim gazdinstvima koja žele da se bave turizmom, kako bi Ljubovija u narednom periodu maksimalno iskoristila svoju šansu.

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović kaže da Ljubovija vidi turizam kao veliku razvojnu šansu.

-Prethodne godine smo imali preko 27000 noćenja i po prvi put su ljudi u našoj opštini videli da mogu da žive i zarade od turizma. U narednom periodu ćemo se potruditi da uložimo što više sredstava u turizam, prvenstveno u razvoj turističke infrastrukture. Današnja poseta ministarke Matić nam mnogo znači, otvorili smo niz tema i nadam se da ćemo u saradnji sa Ministarstvom turizma još mnogo da unapredimo turizam u našoj opštini-rekao je predsednik Jovanović.

Ljubovija.info


Na pitanje kada će početi izgradnja dugo najavljivanog bazena u Ljuboviji, Jovanović kaže da se početak izgradnje bazena očekuje u narednih mesec dana. Kako navodi, u završnoj fazi je javna nabavka, treba da se odredi izvođač radova i odmah posle toga radovi na izgradnji bazena mogu da počnu.

Delegacija na čelu sa ministarkom Matić obišla je u Vrhpolju potencijalnu lokaciju za izgradnju monti bajk staze, čime bi se dodatno obogatila turističku ponuda Ljubovije. Matić je posetila proizvodno-turistički kompleks i destileriju „Destiko M&M“ gde je svečano otvorila ovaj proizvodni pogon. Destilerija proizvodi voćne rakije, a posebno iz ponude izdvaja se rakija od maline. Proizvodi ove firme pronašli su put do inostranog tržišta tako da će se rakija iz Ljubovije prodavati u zemljama Evropske unije.

Ljubovija.info


Za danas je planirana poseta selu Gornja Trešnjica i obilazak lokacija gde se planira izgradnja osmatračnica za beloglave supove, a zatim odlazak u istureno odeljenje Osnovne škole „Petar Vragolić“ u ovom selu, gde će se održati prezentacija Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa