27. februar 2021.27. feb 2021.
Saopštenje načelnika MUO: Poseta ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Malom Zvorniku i Ljuboviji

Saopštenje načelnika MUO: Poseta ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Malom Zvorniku i Ljuboviji

U petak 26.februara 2021.godine Tatjana Matić, ministar trgovine,turizma i telekomunikacija posetila je opštine Mali Zvornik i Ljubovija.Tom prilikom upoznala se sa prirodnim resursima i turističkim potencijalima ovog dela Mačvanskog upravnog okruga.



Opštine Mali Zvornik i Ljubovija, kao i ceo Mačvanski upravni okrug obiluje prirodnim lepotama i turističkim sadržajima koje dugo godina nisu korišćene u punoj meri.Tek u poslednjih nekoliko godina veća pažnja i značajnija finansijska ulaganja od strane države Srbije i Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija, usmerena su u ovaj kraj. Rezultati su vidljivi,ali je potrebno još više ulaganja u nove projekte i sadržaje koji će obogatiti turističku ponudu ovog dela naše zemlje.Čitav Mačvanski upravni okru, pored prirodnih lepota ima i druge sadržaje koji se mogu staviti u funkciju razvoja turizma.T o su brojni kulturno istorijski spomenici iz različitih epoha naše bogate istorije, verski objekti, crkve i manastiri, objekti namenjeni razvoju svih sportskih disciplin,brojni hoteli. Posebno treba istaći kulturne manifestacije koje se tokom čitave godine održavaju i privlače brojne turiste iz čitave Srbije,ali i iz zemalja u okruženju. Sve ove pogodnosti treba još više unaprediti i publikovati kako bi turizam ovog kraja doživeo ekspanziju. Međutim,bez pomoći države Srbije i resornog Ministarstva lokalne samouprave ne mogu ostvariti ovaj cilj.



Početak izgradnje autoputa Ruma – Šabac – Loznica unaprediće ekonomski razvoj Mačvanskog upravnog okruga i čitave naše države, ali je u isto vreme velika šansa za razvoj turističke ponude, koja se ne sme propustiti. Putna infrastruktura omogućiće dolazak ne samo investitora, već i brojnih turista.Z ato ovaj kraj mora da obnovi postojeću turističku ponudu,ali i izgradi nove sadržaje koji će doprineti sveukupnom napretku i boljitku za naše građane.Ovo je ujedno i način da mladi ostanu i aktivno se uključe u privrednu aktivnost. Proces digitalizacije,koji je u ekspanziji, približiće turističku ponudu ovog kraja velikom broju korisnika.

U ime opštine Mali Zvornik, domaćin je bio predsednik opštine Zoran Jevtić,sa saradnicima. Upriličen je obilazak značajne turističke destinacije i istorijskog spomenika po kome je Mali Zvornik prepoznatljiv. To je Podzemni grad Karađorđevića. Prva faza radova na ovom spomeniku kulture je završena,a očekuje se nastavak radova na obnovi ovog objekta.Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za radove na obnovi objekta je do sada uložilo ukupno 57 miliona dinara.

Nastavljajući obilazak ovog dela Mačvanskog upravnog okruga ministar Tatjana Matić boravila je u opštini Ljubovija,gde je o budućim projektima razgovarala sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem. Posebno je bilo reči o izgradnji novog antenskog stuba koji bi omogućio bolji televizijski signal i montaži opreme mobilnih operatera, u cilju boljeg prijema mobilne telefonije i interneta.

Ljubovija.info


U Ljuboviji je organizovan obilazak lokacija predviđenih za izgradnju auto-kampa i otvorenih bazena za kupanje i biciklističke staze u Etno selu Vrhpolje. Nakon toga priređeno je svečano otvaranje destilerije "Destico M&".

ljubovija.info


Događaju je prisustvovao i Vladan Krasavac,načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa