1. mart 2021.1. mar 2021.
beta

beta

Zelenović: Jedna opoziciona platforma za pregovore, predizborima do najboljih kandidata

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da treba uraditi sve kako bi se napravila jedna opoziciona platforma za pregovore sa vlastima o izbornim uslovima.

"Verujem da je grupacija u kojoj se nalazi Zajedno za Srbiju blizu usaglašavanja teksta sa Skupštinom slobodne Srbije. Evropljani i Amerikanci žele da pomognu da se stvari u Srbiji poprave. Ali, da bi ti neko pomogao, moraš prvo sam sebi das pomogneš", rekao je Zelenović za list Danas.

On je naveo i da su "predizbori" u okviru opozicije, ideja koju je nedavno iznela Skupština slobodne Srbije, "put da opozicija u Srbiji u susret tom dijalogu dobije i ozbiljnu međunarodnu podršku", ako bi rešili da u opoziciji biraju kandidate i formiraju liste na taj način.

"Predizbori su put da ljudi u Srbiji, koji to žele, ponovo počnu da odlučuju o važnim stvarima u politici", istakao je Zelenović.

"Vlast je građanima otela slobodne i poštene izbore. Ali, niko ne može da nas spreči da organizujemo izbore o tome ko će da na izađe na crtu toj i takvoj vlasti. Kandidate bi mogle da predlažu stranke, pokreti i grupe građana, dakle svi koji to žele", rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, "suština je da pokažu da je moguće danas u Srbiji napraviti poštene i slobodne izbore".

"Tako bismo došli da najboljih kandidata, koji bi se uhvatili u koštac sa lošom vlašću. E, tako možemo da pobedimo", rekao je Zelenović.
beta

Najnoviji broj

13. maj 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa