4. mart 2021.4. mar 2021.
Beta

Beta

Matić: Oporavak turizma će zavisiti od brzine imunizacije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da će oporavak turizma zavisi isključivo od brzine imunizacije koja se sprovodi.

"Ako izuzmemo Veliku Britaniju, Srbija je po stepenu imunizacije prva u Evropi. To nam govori da možemo očekivati rast domaćeg turizma u odnosu na prošlu godinu koji naravno neće biti približan onome na šta smo mi navikli, naročito u rekordnoj 2019. godini. Trebaće nam dosta godina da se vratimo na taj nivo", rekla je Matić na konferencija "Turizam 2021: Na putu oporavka".


Ona je dodala da će uskoro početi da radi Savet za razvoj i oporavak turizma i predložiće niz mera koje će omogućiti Srbiji da postavi nove prioritete u toj oblasti.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović navela je da je ukupan promet domaćih turista u 2020. godini umanjio štetu usled smanjenja poseta inostranih turista i da se Srbija sa brojem noćenje turista od oko šest miliona vratila na nivo iz 2014. godine.

"Ohrabrujući podatak su rezultati istraživanja Svetske turističke organizacije koji pokazuju da je čak 54 odsto ispitanika iz deset ključnih tržišta Evrope izjavilo da će putovati u narednih šest meseci", kazala je ona.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović je istakla da se nije osetilo toliko veliki "sunovrat" kada je turizam Vojvodine u pitanju.

"Tim Turističke organizacije Vojvodine je još početkom vanrednog stanja napravio kampanju 'Zaplovite panonskim morem', a u kampanji 'Na vojvodjanski način' smo govorili i utoku letnjih meseci i to je dovelo do porasta turista za 26 odsto. Subvencije države, kao i sistem vaučera takodje su doprineli su dobrim rezultatima", navela je Pavlović.
Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa