6. mart 2021.6. mar 2021.
Foto: Beta

Foto: Beta

Vulin: Nelegalno prisluškivano 1.572 razgovora Vučića i njegove porodice

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je završen postupak prikupljanja informacija za "zloupotrebu u sistemu" oko nelegalnog prisluškivanja i da su nadjeni "nesporni dokazi da je Aleksandru Vučiću i članovima njegove porodice nelegalno prisluškivano 1.572 telefonskih razgovora.

Vulin je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost izjavio da su sve informacije o prisluškivanju predsednika Vučića, njegovog oca Andjelka i sina Danila, predate Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje vodi predistražni postupak.

"Kao takva su evidentirana i notirana (prisluškivanja) bez ikakvog pravnog i policijskog osnova. Oni (snimci) su bili skidani i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP-a", rekao je Vulin i dodao da je u pitanju "privatna komunikacija" i da nije bilo "nijednog inkriminišućeg razgovora".

On je rekao da je "MUP završio svoj posao", i da je izvestan broj pripadnika MUP-a stavljen na poligraf i svi su pali na pitanju vezanim za "nelegalno" prisluškivanje Vučića.

"Ovo što se desilo predsedniku Vučiću i njegovoj porodici ne sme da se desi više nikome u Srbiji, nikada, baš nikada", rekao je Vulin.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa