7. mart 2021.7. mar 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Prepreke na putu ka cilju - internacionalno takmičenje uz obalu reke

Uz reku Savu, na području Mesne zajednice Klenak priređena je ove nedelje trka sa preprekama, jedinstveno takmičenje u organizaciji Sportskog centra "Bušido" koje je okupilo učesnike iz cele Srbije, uz goste iz susedstva. Reč je o trci sa preprekama, odnosno kombinaciji brzine, snage i spretnosti na putu ka cilju.

Blizu 300 učesnika, podeljenih u grupe startovalo ispred restroana "Svetionik" u Klenku. Staza je vodila najpre kroz šumu uz obalu, a potom, u blizini novog mosta sledio je uspon na nasip i kretanje u pravcu starog železničkog mosta, odnosno u pravcu startnih pozicija. Osim što su trčali po različitim terenima, na putu učesnicima stojale različite prepreke, niže, više prepone, karoserije vozila kroz treba da prođu, kapije od guma ispod kojih su morali da se provuku, odnosno visoke prepreke, slične zidovima.

Među učesnicima su bili pripadnici policije, vojske, specijalnih jedinica, Sektora za vanredne situacije i drugi.

Prvi deo programa započetog u 11 je pomenuta trka sa preprekama, dok je kasnije priređeno ekipno takmičenje gde su timskim radom učesnici savladavali zadatke u što kraćem vremenskom periodu.
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa