8. mart 2021.8. mar 2021.
foto: fb strana VK Šabac

foto: fb strana VK Šabac

Generacija nepobedivih stopama seniora

Vaterpolisti "Šapca" rođeni 2008. godine osvojili su Kup Srbije!!!! Generacija nepobedivih nastavlja da podiže "lestvicu" na visine koje potom sami prevazilazi. Već godinama je ova generacija dominantna u Srbiji, ali osim pehara, Šapčani titule osvajaju sve ubedljivije, iako su rivali timovi iz većih gradova, sa značajno većom bazom za građenje tima.

Maksimalnim učinkom na polufinalnom turniru preneli su maksimalan broj bodova, ali istu startnu pozciju imao je Novi Beograd, Zemun i Partizan su uvek dobri takmaci, dok je Vojvodina u Srbiji poznata po dobrom radu sa mlađim kategorijama. Ukratko, reč je o rivalima iz značajno većih gradova i samim tim mnogo većim kvantitetom onih koji treniraju. Ipak, kvantitet ne donosi kvalitet sam od sebe.

U prvom kolu baš Novosađani su stali nasparam „delfina“ i rezultat je na kraju bio 15:2. Posle prvog duela, nije bilo mnogo prilike za odmor pred utakmicu sa mladima iz Zemuna. O odnosu snaga najbolje govori rezultat 23:1 i sledilo je poslednje kolo, spremalo se slavlje i Šabac nije želeo da se opusti niti jednog trenutka. Duel dve najbolje ekipe, meč protiv Novog Beograda. Šapčani su pobedili 13:1.

Zbirno, maksimalan učinak tokom celog takmičenja, a na finalu tri trijumfa uz gol razliku 51:4! Do finala su došli uz gol razliku 55:9, što znači da su u šest utakmica postigli 106 golova, a primili 13!

Generacija igrača koja je prve vaterpolo korake napravila u idealnom periodu baš na Gradskom bazenu hoda stopama seniora, te se šabački vaterpolo može pohvaliti kao jedan od retkih koji ima šampione u više generacija, a jedinostavnim poređenjem sa ostalim rezultatima u mlađim kategorijama, apsolutno nema generacije koja je toliko kvalitetnija od konkurencije kao dečaci koji ove godine pune 13 godina.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa