8. mart 2021.8. mar 2021.
Saopštenje za medije  Vladana Krasavca,načelnika Mačvanskog upravnog okruga

Saopštenje za medije Vladana Krasavca,načelnika Mačvanskog upravnog okruga

Nakon sednice Kriznog štaba koja je održana u petak 05. marta 2021. godine u 15:00 časova, doneta je Odluka u pogledu mera koje će se primenjivati tokom predstojećeg vikenda. Od subote 06 .marta u 12:00 časova do ponedeljka 08.marta. do 06:00 časova ujutru biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti / kafići i restorani /,sve prodavnice osim prodavnica prehrambene delatnosti,kozmetički i frizerski saloni ,dečije igraonice ,teretane,sportski objekti.Mogućnost da rade imaju prodavnice prehrambene robe do 21:00 čas, apoteke i benzinske pumpe, čije radno vreme nije ograničeno.Od ustanova kulture pozorišta će moći da rade do 21:00 čas uz poštovanje epidemioloških mera,a zakazani sportski događaji mogu se održati bez prisustva publike.Dozvoljen je rad privatnim zdravstvenim ustanovama, laboratorijama,veterinarskim ambulantama i stomatološkim ordinacijama.
Po nalogu Radne grupe za suzbijanje širenja epidemije COVID-19,potrebno je do subote 06.marta do 12.00 časova,u domenu nadležnosti svake inspekcije, održati intenzitet nadzora svih objekata koji su procenjeni kao epidemiološki rizici.


U subotu,nakon 12:00 časova pa sve do ponedeljka 08.marta do 06:00 časova sprovoditi nadzor nad svim trgovinskim lancima i prodavnicama u svakoj lokalnoj samoupravi na području Mačvanskog upravnog okruga,ali i čitave Republike Srbije.
U aktivnost nadzora uključene su sve inspekcijske službe republičkog i lokalnog nivoa.
Mačvanskom upravnom okrugu su dostavljeni izveštaji o sprovedenom nadzoru, koji su dalje prosleđeni Radnoj grupi za suzbijanje širenja epidemije COVID-19.Sve inspekcije, koje su učestvovale u nadzorima odgovorno i efikasno su postupale u cilju sprovođenja dobijenog naloga.

Počev od petka 05.marta i u dane vikenda obavljene su kontrole u objektima i delatnostima koje je Radna grupa za suzbijanje širenja epidemije COVID-19 označila kao visoko rizičnim.
Ukupno je kontrolisano 1394 objekta , u nadzoru je učestvovalo 90 inspektora, a u 27 objekata utvrđene su nepravilnosti i to u kontrolama objekata do subote u 12:00časova.Nije bilo kršenja Uredbe o radnom vremenu objekata,niti zabrane obavljanja delatnosti.
Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema zaposlenih,fizička distanca-barijera i lična zaštitna oprema korisnika .Inspektori su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preduzeli mere prema kontrolisanim subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera.

Inspekcijske kontrole koje imaju za cilj suzbijanje širenja epidemije COVID-19,nastavljaju se i u narednom periodu.

Proces imunizacije obavljao se tokom vikenda bez prekida,po unapred utvrđenom planu.

Zbog epidemiološke situacije koja je i dalje ozbiljna i usled uvećanja broja inficiranih građana, upućujem apel da se poštuju mere koje su naložene od strane državnih organa Republike Srbije,kako bi zaštitili sebe,svoje porodice i pomogli zdravstvenim radnicima u vršenju poslova oko zbrinjavanja obolelih.Situacija sa epidemijom i dalje je veoma složena i zahteva odgovornost pojedinaca,privrednih subjekata,ali cele naše zajednice.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa