10. mart 2021.10. mar 2021.
Foto Beta

Foto Beta

Brnabić: Sutra najverovatnije sednica Kriznog štaba, zabrana koncerata

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da će sednica Kriznog štaba Vlade za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 biti održana najverovatnije sutra i najavila oštrije mere, objavio je portal N1.

Objasnila je da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo u Kriznom štabu.

"Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić, ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost" - rekla je Brnabić.

Dodala je da će insistirati da se svi koncerti otkažu i da je začuđena što se, dok je stanje teško, organizuju koncerti u Beogradu i najavila razgovor s predstavnicima Grada Beograda "da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu".

Organizovanje takvih skupova je "suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj", kazala je Brnabić povodom informacija da će "Kombank dvorana" u Beogradu biti kažnjena jer je organizacijom koncerta rok-grupe "Crvena jabuka" prekršila epidemiološke mere.

Premijerka je novinarima u Inđiji rekla i da Vlada ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije jer bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.


Izvor Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa