14. mart 2021.14. mar 2021.
Foto: FB stranica Predsednik opštine Bogatić-Milan Damnjanović

Foto: FB stranica Predsednik opštine Bogatić-Milan Damnjanović

Sastanak u Malom Zvorniku: Predviđena izgradnja kanalizacione mreže u 65 gradova

Na poziv Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici dvanaest lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog i Kolubarskog upravnog okruga su održalivsu u petak zajednički radni sastanak u Malom Zvorniku. Domaćin sastanka je bio predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, a sastanku je takođe prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Investicioni plan „Srbija 2025“ i program „ČISTA Srbija“ predviđaju izgradnju kanalizacione mreže za 65 opština i gradova u Republici Srbiji. U pitanju je strateški projekat od najveće važnosti za čitavu zemlju ukupne vrednosti od 3,3 milijarde evra. Opština Bogatić je uključena u ovaj projekat i uzela je aktivno učešće u realizaciji istog.

U ovoj kalendarskoj godini zadatak je odrediti lokacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, rešiti prava vlasništva, definisati trase i to uskladiti sa planskom dokumentacijom (Generalni urbanistički plan, Plan generalne regulacije, plan detaljne regulacije), kao kvalitetnu pripremu za projektovanje i izvođenje. Sledeća faza je potpisivanje ugovora sa resornim ministarstvom i kineskom kompanijom, poslovnim partnerom CRBC, nakon koje je određen rok od 36 meseci za završetak celokupne investicije.

U opštini Bogatić u planu je izgradnja kanalizacionog sistema „Bogatić“kapaciteta 15000 EC (8000+7000 EC) i kanalizacionog sistema „Salaš Crnobarski“ kapaciteta 7000 EC (2x3500 EC) i ukupno 194 kilometra kanalizacione mreže.
FB stranica: Predsednik opštine Bogatić - Milan Damnjanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa