17. mart 2021.17. mar 2021.
Više se ne sme dozvoliti stradanje srpskog naroda
Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac

Više se ne sme dozvoliti stradanje srpskog naroda

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu povodom 17. godišnjice pogroma Srba sa Kosova i Metohije, podseća javnost da nikada ne smemo zaboraviti tragediju zbog koje je, uz prećutnu podršku nekadašnjih vlasti i pojedinih međunarodnih faktora, jedan narod skoro istrebljen sa vekovnih ognjišta.

Svet je ćutao na proterivanje i ubistva preostalih Srba u južnoj pokrajini, žmurili su na spaljene kuće, manastire, crkve, blagonaklono gledali uklanjanje svakog traga srpskog postojanja. Za zločine nad Srbima niko nije odgovarao. Srpskom narodu, u zbegu od terorističkih hordi, niko od tadašnjih vlastodržaca nije pružio ruku spasa.

Sa bolom se sećamo svakog 17. marta svake suze srpskih majki za ubijenim i nestalim sinovima i ćerkama. Pamtimo svaku suzu srpskog deteta, njihove poglede pune straha. Pamtimo i one koji su nas osuđivali kada plačemo za svojima. Koji su nam spočitavali da je srpska suza bezvredna i da je reka naših suza nevažna.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, obećao je da se nikada više ne sme dozvoliti stradanje srpskog naroda. Niko se nikada predanije nije borio na našu zemlju i za naš narod od njega. I to je jedina istina. Svaki Srbin zna da to pitanje nadilazi sva pitanja. Srpski identitet iznikao je na polju na Kosovu i Metohiji, kosovski mit deo je svakog Srbina.

Na nama je da pamtimo i da se borimo da se svi inspiratori, nalogodavci, izvršioci i podržavaoci genocida nad Srbima pronađu i kazne. Na nama je da nikada ne zaboravimo šta se dogodilo 17. marta. I ne samo tada. Proterivanje Srba bio je višedecenijski projekat.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da se najzad otkrije ko stoji iza zločina. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu, snažno podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića, posebno po pitanju Kosova i Metohije.
GO SNS Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa