23. mart 2021.23. mar 2021.
Kabinet načelnika MUO: Sastanak sa potpredsednicom Vlade i minisatrkom Mihajlović u Loznici

Kabinet načelnika MUO: Sastanak sa potpredsednicom Vlade i minisatrkom Mihajlović u Loznici

Prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar rudarstva i energetike,sa saradnicima posetila je u ponedeljak 22. marta 2021. godine Loznicu.Tom prilikom održan je sastanak sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem sa saradnicima, Vladanom Krasavcem, načelnikom Mačvanskog upravnog okruga i direktorima javnih preduzeća. Teme su bile iz resora rudarstva i energetike sa akcentom na realizaciju Projekta " Jadar ", ulaganjima u niskonaponsku i visokonaponsku električnu mrežu i radu lozničke toplane.



U ime domaćina prisutne je pozdravio gradonačelnik Vidoje Petrović ističući da je poseta potpredsednika Vlade i ministra rudarstva i energetike gradu Loznici još jedan dokaz i pokazatelj politike koju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije vode u pravcu razvoja ovog kraja, ali i čitave naše države. Razvoj grada Loznice u prethodnom periodu realizovao se upravo uz veliku pomoć države Srbije i njenog predsednika. U Loznicu je došao veliki broj investitora,što se odrazilo na unapređenje kvaliteta života svih građana. Broj zaposlenih svakodnevno se uvećava, zarade zaposlenih su sve veće što ohrabruje i podstiče rukovodstvo grada da ulaže još veći napor u prosperitet Podrinja i čitavog Mačvanskog upravnog okruga.



-Imamo podršku sa najvišeg nivoa. Izuzetno aktuelno pitanje o kojem smo pričali je projekat "Jadar". Danas šaljemo jasnu poruku da smo svi mi zajedno posvećeni unapređenju privredne aktivnosti grada i države, ali da ćemo uvek na prvo mesto staviti zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje ljudi. Ne postoji nijedno pitanje na koje nismo spremni da odgovorimo i da tražimo najbolja rešenja. Ovaj projekat važan je za celo Podrinje i za našu državu " - rekao je Vidoje Petrović.



Prof.dr Zorana Mihajlovićeva je zaključila da je sastanak bio kvalitetan i podsetila da je u ovaj kraj u prethodnih pet godina uloženo 11.2 milijarde dinara u puteve.

-Danas smo razgovarali o važnim temama iz rudarstva i energetike. Pričali smo o ulaganjima u distributivnu mrežu, u koju je do sada uloženo više od četiri milijarde dinara. To je jako važno jer svaki procenat smanjenog gubitka na distributivnoj mreži znači dodatne desetine miliona dinara u nova ulaganja. Razgovarali smo i o odnosima „Srbijagasa" i toplane u Loznici. To je pitanje koje mora biti rešeno u narednih nekoliko dana, jer grad ne sme da trpi zbog starih dugova "Viskoze". Svakako prva tema sastanka bila je projekat koji će imati ogroman uticaj na celu državu, a to je " Jadar ". Želim da poručim svima da je zaštita životne sredine tema broj jedan, pa tek onda novac i razvoj koji ovaj projekat donosi - poručila je prisutnima potpredsednica Vlade i ministar Zorana Mihajlović.



Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac istakao je uspešnu saradnju sa ministrom Mihajlović, koja datira još iz prethodnog resora, pre svega kroz realizaciju infrastrukturnih projekata i izgradnju brojnih saobraćajnica, kao što je Ruma-Šabac-Loznica. Kvalitetna saradnja i komunikacija nastavlja se i nadalje, a na današnjem sastanku smo dobili odgovore na brojna otvorena pitanja koja su od neprocenjive važnosti za sve naše građane, rekao je između ostalog načelnik Vladan Krasavac.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa