23. mart 2021.23. mar 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Đilas podneo krivične prijave zbog falsifikovanja dokumentacije

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podneo je danas krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, glavnog urednika lista "Večernje novosti" Milorada Vučelića i ministra finansija Vlade Srbije Siniše Malog, zbog "falsifikovanja dokumentacije" o navodnim računima na Mauricijusu i u Hong Kongu.

Đilas je na konferenciji za novinare rekao da je podneo tužbu i protiv šefice informativne službe Srpske napredne stranke Vladanke Malović i novinarke "Večernjih" Andrijane Nešić i najavio da će i u Švajcarskoj podneti tužbu protiv svih tih ljudi za "nanošenje ugleda šteti firme" koju poseduje u toj zemlji.

"Pretpostavljam da će i i član našeg borda u firmi u Švajcarskoj, Paskal Šmit, verovatno isto podneti tužbu za štetu koja mu je načinjena, jer se on tim poslom bavi već decenijama", rekao je on i dodao da će krivična prijava biti proširena u zavisnosti od toga kako se budu odvijale stvari u narednom periodu.

Predsednik SSP-a je rekao da su osobe protiv kojih je podneo krivične prijave "pripremile i napravile ovu aferu i hajku".

"Vučić je u četiri dana iz Abu Dabija i Bahreina rekao da posedujem račune na Mauricijusu, gde sam sklonio opljačkani novac, Malović je najavila tekst istraživačkog tima Večernjih novosti, a Siniša Mali je na osnovu tih lažnih papira rekao da sam prekršio niz zakona Srbije", objasnio je Đilas.

Sva ta dokumenta su "očigledni falsifikat", ne samo zbog demantija Dojče banke, nego i zbog činjenice da su svi ti dokumenti dati na isti datum, što "i laik shvata da je nemoguće", ocenio je on.

Đilas je podsetio da je dokazano da su dokumenti, na osnovu kojih se tvrdi da on poseduje firmu koja ima račune u Dojče banci na Mauricijusu, falsfikat - Dojče banka je demantovala da poseduje filijalu na Mauriciju i da bilo kojem klijentu može da vodi račun.

Isto je, kako je rekao Đilas, učinjeno i sa navodnim papirom iz banke u Hong Kongu.

"Ne posedujem nikakve firme u inostranstvu sem legalne koja je osnovana u Švajcarskoj. Dakle, račune imam samo tamo i ovde u Srbiji", zaključio je Đilas.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa