23. mart 2021.23. mar 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Inicijativa "Selo - grad"

Kritike na račun predstojeće sednice Skupštine Grada

Inicijativa "Selo - grad" danas je održala konferenciju za medije na kojoj su govorili o aktuelnoj političkoj situaciji u gradu, kao i o predstojećoj sednici Skupštine Grada, zakazanoj za četvrtak. Salko Karadarević je podsetio da su oni prethodnih nedelja tražili ostavke direktorke Gerontološkog centra Marije Marković, zbog toga što je "krula podatke za nemile scene u Gerontološkom centru" i direktora JKP "Stari grad" Nikole Begovića zbog "primitivnog i prostačkog ophođenja prema jednoj šabačkoj novinarki".

-Nismo tražili ostavku samozvanog gradonačelnika Aleksandra Pajića, jer čovek ništa i ne radi. Kada u jednoj državi ima toliko afera koje relativno uzdrmaju vlast i dođu do ljudi koji vode državu, a oni ćute i ne podnose ostavke, onda ovi sitni vojnici na teritoriji našeg grada to smatraju normalnom pojavom, rekao je Karadarević.

Što se tiče sedme sednice Skupštine Grada, Karadarević je govorio o nekoliko tačaka. Pre svega se osvrnuo na izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije Grada Šapca za 2020. godinu.

-Prosto je neverovatno da podnose izveštaj od 22. oktobra, samo za dve meseca od kada su oni preuzeli vlast. Kao učesnik bivše vlasti, ja garantujem da smo mi za jedan dan radili više u Štabu, nego sve što je rađeno u svim mesecima posle. Kada je u pitanju odluka o finansiranju mesnih zajednica, dobro je što je nova vlast ostavila da novac od poreza na imovinu pripada mesnim zajednicama, ali nije dobro da o njemu odlučuje Gradski odbor Srpske napredne stranke. Najzanimljivija mi je tačka o davanju saglasnosti za upotrebu grba Grada Šapca na zahtev RTV "As" u emisiji "Aktuelno". Da li je taj grb pokrće da članovi SNS ne plaćaju TRV "As" pojavljivanje u emisiji, rekao je Karadarević.

Inicijativa "Selo - grad" neće učestovati na na ovoj sednici Skupštine. Ipak, imaju dopunu dnevnog reda kojom su tražili od Skupštine da ekonomski osnaži poljoprivredne panzionere, u iznosu jedne njihove penzije.

Inicijative je u februaru poslala dopis Vladi Republike Srbije u kom su tražili da se poljoprivredne penzije povećaju na minimalno 20.000 dinara. Ovih dana stigao im je odgovor.

-U odgovoru stoji da je dopis prosleđen Ministarstvu za brigu o selu i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na dalju nadležnost i da će nas resorno ministarstvo obavestiti o daljem postupanju po ovom predmetu. Mi očekujemo da i Skupština Grada Šapca usvoji naš predlog i da se pomogne tim ljudima koji jedva da "sastavljaju kraj sa krajem", rekao je Miloš Jevtić, odbornik u Skupštini Grada.

Ukoliko iz Ministarstva dobiju negativan odgovor iz Inicijative najavljuju peticiju za povećanje poljoprivrednih penzija.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa