24. mart 2021.24. mar 2021.
Da se nikada ne zaboravi
Saopštenje za javnost

Da se nikada ne zaboravi

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu povodom godišnjice NATO agresije, podseća javnost da zločine nad našim građanima nikada ne smemo zaboraviti. Tokom 78 dana besomučnih vazdušnih udara najmoćnijih svetskih sila na jednu siromašnu zemlju, izgubili smo preko 2.500 života, među kojima je 79 dece.

Da je bombardovanje suverene države bilo istorijski presedan i pokazivanje ogoljene sile tadašnjih moćnika, jasno je samom činjenicom da je odluka o agresiji doneta bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Krstarećim raketama, uništenim fabrikama, srušenim bolnicama i mostovima želeli su da nam kažu da su jači.

Srbija nikada neće zaboraviti patnje golorukog naroda koji je pre 22 godine sa zebnjom gledao u nebo, nemoćan da bilo šta učini protiv NATO bombardera. Nikada nećemo dozvoliti da se zaborave trogodišnja Milica Rakić, dvogodišnji Marko Simić, jedanaestomesečna Bojana Tošović i još desetine mališana. Pod izgovorom da sprečavaju „humanitarnu katastrofu“, agresori su ubili najnevinije među nama. Za njih oni su kolateralna šteta, za nas tragedija koje se moramo sećati svakoga dana.

Nikada ne smemo zaboraviti ni naše heroje - vojnike, policajce i dobrovoljce koji su dali živote da bismo mi danas živeli i da bismo kroz njihovu žrtvu učili našu decu šta je rodoljublje. Nikada ne smemo zaboraviti i to da su za 19, tada najmoćnijih zemalja sveta, legitimni ciljevi bile škole, vrtići, crkve, pijace, vozovi, autobusi, medijske kuće ... Svakoga dana moramo da se sećamo da je na tadašnju SRJ tokom 11 nedelja bombardovanja bačeno 15 tona osiromašenog uranijuma kako bismo se odrekli slobode i što nismo dozvolili da nam rasparčavaju državu.

Da se nikada ne zaboravi!

GO SNS Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa