24. mart 2021.24. mar 2021.
Zlo koje traje i danas
Saopštenje Grupe građana Opstanak

Zlo koje traje i danas

Pre dvadese dve godine krenulo je, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, što je prestavljalo presedan, bombardovanje suverene zemnje, bombardovanje SR Jugoslavije od strane zločinačkog Nato pakta. Sve te „hrabre i junačke“ države napale su, mimo međunarodnog prava, kukavički jednu državu. Krvavi pir trajao je 78 dana i odneo oko 2.500 života, a sve pod izgovorom da su sprečavali humanitarnu katastrofu.

U agresiji onesposobljeno je 470km puteva, 595km pruga, oštećeno 19 bolnica, 14 aerodroma, 20 domova zdravlja, 69 škola, 18 vrtića, 44 mosta, 176 spomenika kulture i oko 25.000 stambenih objekata.
Izvedena su 2.300 vazdušnih udara na 995 rayličitih meta, a oko 420.000 projektila ukupne mase 22.000 tona lansiralo je oko 1.150 aviona. Lansirali su još 1.300 krstarećih raketa, sipali 37.000 kasetnih bombi, upotrebili su zabranjenu municiju sa osiromašenim uranijumom.

Za ovu AGRESIJU i teroristički napad na našu zemlju Nato do danas nije uputio izvinjenje. I ako smo učeni da praštamo, zaboraviti ne možemo i nećemo jedanaestomesečnog Bojana Tošovića, dvodogišnjeg Marka Simić, trogodišnju Milicu Rakića kao ni desetine druge dečice, a ni hiljade drugih sugrađana koje ste zverski ubili.

Moramo da podsetimo javnost, da ni nakon više od dve decenije ni danas nismo slobodni. Vinovnici užasa iz te agresije i danas vladaju, šalju tužna saopštenja i pokazuju tugu za tu vazdušnu kampanju, bombardovanje, vazdušnu operaciju! Jasno je da se traže blage reči za jedinu ispravnu, a ona glasi AGRESIJA! Ne možemo, a da ne reagujemo na licemerje koje pokazuju oni koji slepo slede diktatora koji je tada kao ministar informisanja obmanjivao narod, a danas to čini saopštenjima svih odbora širom Srbije dok se u međuvremenu rukovao, družio, a neke i uzimao za savetnike, koalicione partnere ili im finansirao kampanje, našim novcem. Novcem porodica žrtava agresije i svih nas svedoka tih strahota. Redom ih je ugostio i dariva Aleksandar Vučić sve: Bila Klintona, Gerharda Šredera, Tonija Blera i Hašima Tačija.
GG Opstanak

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa