26. mart 2021.26. mar 2021.
Saopštenje načelnika MUO: Vakcinišite se, pomognite sebi, svojoj porodici i državi

Saopštenje načelnika MUO: Vakcinišite se, pomognite sebi, svojoj porodici i državi

Trenutna epidemiološka situacija na području Republike Srbije i Mačvanskog upravnog okruga nije povoljna.Karakteriše je stalno povećanje broja inficiranih građana, hospitalizovanih pacijenata i preminulih lica. Uprkos merama koje se sprovode i dalje je prisutno uvećanje parametara, a zdravstvene ustanove skoro da i nemaju slobodnih mesta za zbrinjavanje obolelih.

Jedino rešenje u borbi protiv epidemije je da se, pored poštovanja naloženih mera, što veći broj naših građana vakciniše. Država Srbija je obezbedila dovoljan broj vakcina i mogućnost izbora vakcine.

Kako bi se postupak imunizacije što efikasnije sprovodio neophodno je da se gradonačelnici gradova i predsednici opština sa područja Mačvanskog upravnog okruga aktivno uključe u ovaj proces. U svim privrednim subjektima i kompanijama koje posluju na teritoriji lokalne samouprave potrebno je uz pomoć rukovodstva, organizovati anketiranje zaposlenih. Svako lice zainteresovano za vakcinaciju uz navođenje tipa vakcine prijavljuje se putem portala eUprava. Po dobijanju spiskova lica zainteresovanih za vakcinaciju, organizovaće se postupak vakcinacije po prioritetima.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti od Zavoda za javno zdravlje Šabac na kontakt telefon:015-300-550 i email:kabinet@zjz.org.rs

Poštovani građani Mačvanskog upravnog okruga,

Samo zajedničkim delovanjem možemo se izboriti sa epidemijom koja ugrožava život i zdravlje nacije. Najefikasniji način u ovoj borbi je masovna vakcinacija. Kako bi u što skorije vreme pobedili epidemiju i vratili se redovnim aktivnostima još jednom apelujem na sve vas da se vakcinišete i pomognete sebi, svojim porodicama i svojoj državi.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa