26. mart 2021.26. mar 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Konferencija Pokreta "Buđenje"

Gde je dva miliona evra od poreza iz 2019. godine

Na konferenciji Pokreta "Buđenje" danas se govorilo na više tema. Pored kritika upućenih na račun lokalne valsti u Šapcu, Milan Petronijević, čaln Predsedništva Pokreta izrazio je osude zbog hapšenja članova Lokalnog fronta iz Valjeva zbog toga što su, kako je rekao, želeli da iskažu svoj stav. Smatra da Srpska napredna stranka sve većom cenzurom pokušava da ukine sve slobode i prava u Srbiji.

-Sve su češći napadi SNS, tj. vladajuće strukture u našem gradu na članove Pokreta "Buđenje". On se sastoji iz medijskog progona, iznošenja neistina i laži i fizičkih napada, Mi kao civilizovan i pristojan pokret, sačinjen od narmalnih, pristojnih ljudi, nećemo na isti način primitivan odgovarati, nego u skladu sa Zakonom i Ustavom.

Vladimir Terzić je rekao da su u napadima u medijima od strane "kvazi stučnjaka" članovi Pokreta predstavljenikao roba koja je na prodaju.

-Tvrde da smo mi kupljeni od strane nekih stranaka i moćnih ljudi iz sveta politike, da smo za naš angažman dobili milion evra... Poručujem tim ljudima, našim sugrađanima, da oni vrlo dobro znaju ko smo mi i šta ovaj Pokret radi. Mina taj način ne funkcionišemo, a oni verovatno funkcionišu. Mi nećemo bez bilo kakvih dokaza to da kažemo, rekao je Terzić i pozvai medije da se raspitaju ko i na koji način radi na otkupu 1,77 hektara iz restitucije za 532.000 evra.

Dušan Tufegdžić se osvrnuo na jučerašnju sednicu Skupštine Grada i posebno na odluku o pravu mesnih zajednica na raspolaganje sredstvima ostvarenim po osnovu poreza na imovinu. Podsetio je da je prethodna odluka bila da se o tom novcu odlučuje na referendimima.

-Ta odluka mi se čini mnogo bolja nego ova. Izlaznost na referendume u mojoj Mesnoj zajednici, od onih koji su želeli da učestvuju, je bila oko 80 odsto. Žalim što neke MZ nisu iskoristile novac iz 2017. ili 2018. godine, ali isključivi krivci su one, zato što je u pitanju bila predizborna kampanja i što su oni kao predstavnici MZ više radili za stranku kojoj pripadaju nego za svoje građane. Kaže se u odluci da će novac iz 2020. godine, kojim MZ raspolažu, biti trošen 2022. godine. Ovde se ne pominje 2019. godina, kao da nije postojala. Te godine građani su uplatili oko 220 miliona dinara za porez. Gde je dva milona evra građana Šapca za 2019. godinu? Taj novac je uplaćen, rekao je Tufegdžić i najavio već od sutra poptisivanje peticije u njegovoj MZ Štitaru Gradskoj upravi, gde će tražiti novac za 2019. godinu.



Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa