30. mart 2021.30. mar 2021.
Pismo zahvalnosti ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske gradonačelniku Šapca

Pismo zahvalnosti ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske gradonačelniku Šapca

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske dr Alen Šeranić uputio je pismo zahvalnosti gradonačelniku Šapca dr Aleksandra Pajiću za nesebičnu podršku Republike Srbije, i grada Šapca u procesu vakcinacije zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite iz Republike Srpske.

,,Čast mi je da Vam kao ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vlade Republike Srpske, u ime Vlade Republike Srpske, u svoje lično ime, te u ime svih zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti u Republici Srpskoj, iskreno zahvalim za nesebičnu podršku koju ste nam pružili u procesu vakcinacije protiv COVID-19.
U ovim teškim vremenima za sve nas, duboko cijenim Vašu saradnju i doprinos da se proces vakcinacije zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite iz Republike Srpske, koji su najviše izloženi riziku od obolijevanja od COVID-19, u Vašem gradu organizuje i sprovede na najbolji mogući način za dobrobit naših vakcinisanih radnika.
Izrazi pažnje koje su pri tome prema našim zdravstvenim radnicima i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite uputili predstavnici Vašeg grada, kolege zaposleni u zdravstenom sistemu, kao i stanovništvo, vrijedan su podsjetnik na prijateljstvo i najbolje odnose koje neguju Republika Srpska i Republika Srbija.
Posebno poštovanje imam prema predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u dogovoru sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, omogućio ovaj vid podrške i važnu vakcinaciju zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti iz Republike Srpske.
Biće mi čast da i ubuduće sarađujemo u najboljem duhu.
Uz izraze poštovanja, želim vam dobro zdravlje i uspjeh u radu”, napisao je u pismu ministar Alen Šeranić.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je ovo rezultat dobre saradnje i ranijeg dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i apelovao na sve sugrađane da se prijave za vakcinaciju protiv virusa korona.
,,Apelujem na sve sugrađane da se vakcinišu protiv koronavirusa. To je jedini način da se izborimo sa pandemijom koja je zahvatila ceo svet. Na ovaj virus niko nije imun, ni mladi, ni stari. Zato se prijavite za prvu dozu vakcine da bismo se što pre vratili normalnom životu. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina. Iskoristimo šansu da izaberemo vakcinu koju želimo da primimo i tako zaštitimo i sebe, i druge”, rekao je gradonačelnik Pajić.

U Šapcu je do sada obe doze vakcine primilo 164 zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite iz Republike Srpske.
Do sad je ukupno vakcinisano 33.408 Šapčana, dok je dve doze vakcine primilo 14.152 .


Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa