5. april 2021.5. apr 2021.
Saopštenje načelnika MUO:Efikasno i odgovorno

Saopštenje načelnika MUO:Efikasno i odgovorno

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, je usled nepovoljne epidemiološke situacije naložio da se sa kontrolnim nadzorima nastavi još intenzivnije. S tim u vezi u sredu 31. marta 2021. godine u sedištu Mačvanskog upravnog okruga u Šapcu održan je sastanak užeg sastava Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19, sa predstavnicima Mačvanskog upravnog okruga, na temu koordinacije nadzora republičkih inspekcija i inspekcija lokalnih samouprava.Tom prilikom izneti su problemi koji se u praksi pojavljuju vezano za neujednačenost postupanja i načini rešavanja spornih situacija. Mačvanski upravni okrug je prepoznat kao veoma aktivan kada je u pitanju postupanje po nalogu Radne grupe i dostavljanju podataka na dnevnom i nedeljnom nivou.

U cilju sprovođenja mera načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnom kontaktu sa rukovodstvom gradova i opština sa područja Upravnog okruga. Apeluje da se u kontrole uključe raspoloživi ljudski i materijalni resursi lokalnih inspekcija i republičkih inspekcijskih službi.

U fokusu kontrola inspekcijskih organa su svi objekti koji su označeni kao rizični, a postupa se i po prijavama građana. Kao i do sada izveštaji su dostavljani blagovremeno, a inspektori su efikasno i odgovorno postupali.

Od petka 02. aprila do ponedeljka 05. aprila ukupno je kontrolisano 1521 objekat, u nadzoru je učestvovalo 71 inspektor, a u 17 nadzora utvrđene su nepravilnosti u vezi protivepidemijskih mera.Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema zaposlenih, fizička distanca-barijera, lična zaštitna oprema korisnika i ograničeno radno vreme. Inspektori su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preduzeli mere prema kontrolisanim subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera. Prema subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti izrečene su zakonom propisane mere.D oneta su 3 prekršajna naloga od po 300.000 dinara i 3 prekršajna naloga od po 50.000 dinara.
Inspekcijske kontrole nastavljaju se i u narednom periodu još intenzivnije, na teritoriji čitave Republike Srbije ,s obzirom da je odlukom nadležnih državnih organa došlo do ublažavanja primene dosadašnjih mera.

U cilju postizanja boljih rezultata u borbi protiv epidemije, od 19. marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.

Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs

Pored uvek aktuelne Naredbe, svi zainteresovani mogu postaviti pitanje za svaku nedoumicu, a sva pitanja i odgovori biće objavljeni.

Proces imunizacije građana odvijao se bez prekida, po unapred utvrđenom planu.

Epidemiološka situacija na području Republike Srbije i na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga i dalje je veoma ozbiljna. Apeluje se na sve građane da poštuju mere koje su naložene od strane državnih organa Republike Srbije,kako bi zaštitili sebe, svoje porodice i pomogli zdravstvenim radnicima u vršenju poslova oko zbrinjavanja obolelih.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa