Info

6. april 2021.6. apr 2021.
RCC: Sutra i prekosutra regionalna onlajn konferencija Turizam kao ključ održivog razvoja

RCC: Sutra i prekosutra regionalna onlajn konferencija Turizam kao ključ održivog razvoja

Deklaracija iz Tirane o zajedničkim regionalnim protokolima radi pomoći turizmu na Zapadnom Balkanu biće potvrđena u okviru dvodnevne regionalne onlajn konferencije "Turizam kao ključ održivog razvoja".

Konferenciju će sutra otvoriti generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu i direktorka Regionalnog odeljenja za Evropu Svetske turističke organizacije (UNNjTO) Alesandra Priante, saopšteno je iz RCC.


Zvanična potvrda Deklaracije iz Tirane o zajedničkim regionalnim protokolima radi pomoći turizmu na Zapadnom Balkanu uslediće prekosutra, drugog dana konferencije.

Na konferenciji će učestvovati ministri i visoki zvaničnici odgovorni za turizam iz šest ekonomija Zapadnog Balkana, kao i članovi Radne grupe za turizam Zapadnog Balkana, predstavnici Evropske komisije, Delegacija Evropske unije na Zapadnom Balkanu i međunarodnih organizacija koje deluju u industriji turizma u regionu.

Deklaracijom iz Tirane predviđa se pozicioniranje turizma kao ključnog strateškog sektora za regionalni ekonomski oporavak i održivi razvoj, koordinacija ponovnog otvaranja i nastavka rada lanca snabdevanja industrije turizma i putovanja, omogućavanje sigurnog i nesmetanog putovanja čime će se podstaći oporavak i rast šest ekonomija Zapadnog Balkana, primena usklađenih zdravstvenih i higijenskih protokola kako bi se uskladio oporavak i podstaklo poverenje putnika, i koordinacija promocije i informisanja kako bi se izgradilo poverenje u region kao odgovornu, pouzdanu i održivu destinaciju, navodi se u saopštenju.

Beta

Najnoviji broj

15. april 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa