7. april 2021.7. apr 2021.
Čestitka načelnika MUO zdravstvenim radnicima

Čestitka načelnika MUO zdravstvenim radnicima

Svetska zdravstvena organizacija osnovana je 7.aprila 1948. godine, kao prva specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija,sa sedištem u Ženevi. Svake godine, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Svetske zdravstvene organizacije – Kancelarije za Srbiju obeležava 7. april, Svetski dan zdravlja, kao jedan od značajnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja. Ova praksa je nastavljena i 2021. godine uprkos epidemiji koja je zadesila čitav svet.

Povodom Svetskog dana zdravlja, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Vladan Krasavac,uputio je čestitku svim zdravstvenim radnicima u kojoj se kaže:

"Zdravstvenim radnicima u Mačvanskom upravnom okrugu i njihovim kolegama u svim zdravstvenim ustanovama na području Republike Srbije,čestitam 7. april Međunarodni dan zdravlja. Ove godine, globalna kampanja koja prati ovaj važan datum, sprovodi se pod sloganom "Da gradimo zdraviji svet". Ideja vodilja Svetske zdravstvene organizacije je posvećenost borbi da svaki čovek ma gde živeo na planeti može da ostvari pravo na dobro zdravlje. Epidemija Kovid-19 snažno je pogodila čitav svet, sve slojeve društva ne poznavajući granice niti klasne podele. Uslovi u kojima se i ove godine obeležava 7.april teški su za sve zdravstvene radnike,jer se neprekidno bore da sačuvaju svaki ljudski život,pri tom rizikujući i svoj život. Izražavamo neizmernu zahvalnost i divljenje za snagu, hrabrost i energiju koju ispoljavaju u svakodnevnom radu i borbi koju čine za svoj narod. Mi smo tu da im pomognemo tako što ćemo poštovati epidemijske mere i vakcinisati se,jer je to jedini siguran način da se izborimo sa epidemijom."

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa