4. april 2018.4. apr 2018.
Sedmorica "večnih" u Šapcu

Sedmorica "večnih" u Šapcu

Naredne sezone, u Regionalnoj A1 ligi, od devet rivala šabačkih vaterpolista, čak sedam u svojoj istoriji imaju bar jedan pehar namenjen najboljoj ekipi starog kontinenta, bar jednom su bili klupski prvaci Evrope. Šabački poklonici vaterpolo sporta imaće priliku da na Gradskom bazenu gledaju: "Jug" (Dubrovnik) četvorostrukog šampiona Evrope i tim koji već nekoliko godina igra završne turnire Evrolige, a vrlo blizu je da i ove godine obezbedi svoje mesto među šest najboljih klubova, sedmostrukog šampiona "Mladost" (Zagreb), "Jadran" (Split) koji je dva puta bio najbolji u Evropi, "Partizan", šampion u sedam navrata, kao i jednostruke šampione: "Crvenu Zvezdu", "Primorac" (Kotor) i POŠK (Split).
Mesto među najboljim timovima Šapčani su izborili kroz dvomeč sa "Budvom" nekadašnjim učesnikom F4 Evrolige, u sezoni 2010/11.
-Ponosan sam na svoje saigrače, odigrali smo najbolje kada je bilo najpotrebnije, bili smo autsajderi, a na kraju smo pobedili. Imali su pun bazen, dobro navijanje i oni u Budvi, imali su i plus tri, no kada je delovalo da smo pali, odigrali smo perfektno, mirno i da je meč potrajao još koji minut, uveren sam da bi smo pobedili i u Budvi. Preponosan sam zbog svega ostvarenog - rekao je kapiten Darko Aleksić.

Više o šabačkom podvigu, igračima i trenerima koji su klub vodili do istorijskog rezultata, kao i mečevima sa crnogorskim predstavnikom, pročitajte u štampanom izdanju "Glasa Podrinja", na kioscima od 5. aprila.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa