8. april 2021.8. apr 2021.
Druga sednice Radne grupe za implementaciju Projekta"Jadar"

Druga sednice Radne grupe za implementaciju Projekta"Jadar"

Radna grupa za implementaciju Projekta "Jadar", koja je obrazovana 19.novembra 2020. godine, danas je održala Drugu sednicu u zgradi Vlade Republike Srbije.

Pored usvajanja zapisnika sa prethodne,Prve sednice Radne grupe za implementaciju Projekta "Jadar", koja je održana 08. decembra 2020. godine,razmatrane su informacije i od značaja za dalju realizaciju ovog Projekta. O trenutnom statusu Projekta prisutne je informisao predstavnik Kompanije "Rio Tinto" Nikola Šunjić, rukovodilac poslova saradnje sa državnim organima. Naveo je da pored podzemnog rudnika, projekat obuhvata postrojenje za preradu i lokaciju za deponovanje industrijskog otpada.

Po rečima Ministarke Mihajlović u realizaciji Projekta se u potpunosti moraju poštovati zakonske procedure. Pre svega se mora voditi računa o zaštiti čovekove životne sredine, kao prioritetnom zadatku.

Prezentovana je i Informacija o utvrđivanju mera za zaštitu životne sredine, koju je iznela državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine.

Sednici Radne grupe prisustvovali su predstavnici kabineta predsednika Republike i predsednice Vlade, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva finansija, Ministarstva privrede i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prisustvovali su i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, Razvojne agencije Srbije, JP "Putevi Srbije", EMS-a, JP "Srbijagas", "Elektrodistribucije Srbije", JP "Srbijavode", Republičke direkcije za vode, ambasada Australije i SAD i gradonačelnik grada Loznice.

Sednici je kao član radne grupe u ime Mačvanskog upravnog okruga prisustvovao Vladan Krasavac,
načelnik Upravnog okruga.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca


Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa