9. april 2021.9. apr 2021.
Saopštenje MUO: Intenzivniji postupak imunizacije

Saopštenje MUO: Intenzivniji postupak imunizacije

Epidemiološka situacija na području Mačvanskog upravnog okruga, ali i čitave Republike Srbije i dalje je veoma ozbiljna. Prisutno je stalno povećanje broja novoobolelih, hospitalizovanih i nažalost preminulih građana. Mere koje su naložene od strane nadležnih državnih organa za suzbijanje širenja epidemije Kovid-19 ne poštuju se u dovoljnoj meri uprkos apelima koji su upućeni od strane Predsednika Republike Srbije, Premijerke, Ministra zdravlja i članova Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19. Inspekcijske službe lokalnih samouprava i republički inspektori prisutni su svakodnevno na terenu i kontrolišu objekte koji su označeni kao rizični.

Kako bi se epidemija zaustavila, a samim tim sačuvala populacija neophodno je sprovesti postupak imunizacije najvećeg broja građana naše države. S tim u vezi održan je sastanak predstavnika Zavoda za javno zdravlje Šabac i svih lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga sa ciljem da se postupak imunizacije još intenzivnije sprovodi. Akcenat je da se medicinski timovi domova zdravlja u svim lokalnim samoupravama organizovano upute u seoske sredine,kako bi se što veći broj ljudi vakcinisao u mestu življenja. U velikoj meri reč je o starijoj populaciji koja je i najrizičnija od oboljevanja.Efekti ove aktivnosti prisutni su već prvih dana, jer je odziv dobar, a priliku da se vakcinišu imaju svi zainteresovani građani bez prethodne procedure prijavljivanja. Ohrabruje i dobar odziv mladih u ovim sredinama.

Veliku ulogu u procesu vakcinacije imaju gradonačelnici gradova i predsednici opština Mačvanskog upravnog okruga koji su zajedno sa svojim saradnicima u svakodnevnom kontaktu sa građanima.Značajnu ulogu imaju i sredstva javnog informisanja koja promovišu potrebu vakcinisanja kao najefikasniju meru u borbi sa virusom Kovid -19.

Poštovani građani Mačvanskog upravnog okruga,

Ovo je važan momenat u borbi protiv epidemije koja više od godinu dana otežava život svima nama. Jedino vakcinacijom velikog broja naših sugrađana možemo se izboriti sa ovim zlom koje ugrožava zdravlje i odnosi brojne ljudske živote. Država Srbija je obezbedila dovoljne količine vakcina i mogućnost izbora vakcine za svakog našeg građanina. Odazovite se pozivu za vakcinaciju i pomozite sebi, svojim porodicama i državi Srbiji da se izbori sa epidemijom.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca



Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa