12. april 2021.12. apr 2021.
Rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje
GRAD ŠABAC POTPISAO UGOVOR SA MINISTARSTVOM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE VREDAN 25 MILIONA DINARA

Rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje

Grad Šabac je u skladu sa Javnim konkursom za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2021. godini potpisao u Ministarstvu zaštite životne sredine projekat Rekonstrukcije kotlarnice u OŠ ,,Dositej Obradović” Volujac, izdvojeno odeljenje u Nakučanima.

Za grejanje Osnovne škole „Dositej Obradović“ Volujac IO Nakučani, biće urađena kotlarnica na čvrsto gorivo, drvnu sečku, koja je jeftinija u odnosu na pelet.

Ukupna vrednost projekta Rekonstrukcije kotlarnice iznosi 25 miliona dinara. Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje sredstva u iznosu od 20 miliona, dok će Grad Šabac obezbediti sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od 5 miliona dinara.

,,U osnovnoj školi već postoji kotlarnica koja koristi ugalj. Ovim projektom, kotlarnica će biti dorađena i prilagođena novoj vrsti energenta. Drvna sečka je jeftiniji i obnovljiv izvor energije. Svakodnevno se borimo da smanjimo aerozagađenje na teritoriji našeg grada. Brinemo o čistom vazduhu kako u gradu, tako i na selu. Ovo je bitan projekat za zaštitu životne sredine, ali i kvalitet rada obrazovnih ustanova u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa