15. april 2021.15. apr 2021.
Načelnik MUO:Deca nosioci budućnosti regiona

Načelnik MUO:Deca nosioci budućnosti regiona

Karavan radosti i prijateljstva Kompanije Dunav osiguranje posetio je u sredu 14. aprila grad Šabac, sedište Mačvanskog upravnog okruga. Na terenima Sportskog centra Feniks u Šapcu Sportske igre mladih otvorili su u ime Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, načelnik Upravnog okruga, Nemanja Pajić predsednik Skupštine grada i vlasnik Sportskog centra Feniks Bojan Jorgačević, nekadašnji reprezentativni golman fudbalske reprezentacije Srbije. Ovo je druga godina za redom da je Sportski centar Feniks domaćin manifestacije koja promoviše sport, druženje i zdrav način života mladih.



Sportske igre mladih,najveća regionalna i evropska manifestacija za decu i omladinu, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije, ministarstva omladine i sporta i ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Deca su budućnost i snaga Srbije, njeno najveće bogatstvo. Zato država Srbija značajnu pažnju posvećuju upravo mladima,njihovom razvoju,vaspitanju i zdravom životu.

Od svog osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja u sve tri zemlje Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, sve potpuno besplatno. Značaj ove manifestacije prepoznat je od državnih institucija, uglednih sportista i pojedinaca javnog i kulturnog života kako u Srbiji tako i u zemljama iz okruženja.

Prethodne godine, uprkos epidemiji Sportske igre mladih bile su jedino sportsko takmičenje koje je održano u Evropi. Ove godine organizator je preduzeo sve potrebne mere kako bi se manifestacija održala bezbedna po zdravlje mladih učesnika. Pre grada Šapca, domaćini ove promocije sporta i druženja mladih bili su Priboj, Nova Varoš, Zlatibor, Arilje i Valjevo. Ove godine održaće se takmičenja u deset disciplina, ali od svega je najvažnije druženje i prijateljstvo koje se ovim putem ostvaruje među mladima.



"Sport je aktivnost koja omogućava da devojčice i dečaci na najlepši i najzdraviji način koriste slobodno vreme.Treninzi donose druženja, radosti, zajedničke trenutke, nekada i zaljubljivanja i uspomene ostaju za čitav život. Ovo je izuzetno važan projekat u kome učestvuju tri države regiona. Deca nose poruku svima nama starijima. Oni su nosioci nove budućnosti u regionu, gde je prošlost bila teška i treba da daju jedan novi kvalitet, poruku pomirenja, nošeni pozitivnom energijom. Odajem priznanje Vladi Republike Srbije i predsedniku koji su ovaj projekat podržali, ali i rukovodstvima druge dve države Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje učestvuju u ovom projektu", rekao je između ostalog, na otvaranju Vladan Krasavac, nekadašnji sportista, dugogodišnji sportski radnik i načelnik Mačvanskog upravnog okruga.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa