19. april 2021.19. apr 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Dačić: Ove sedmice evroparlamentarci sa poslaničkim grupama, zatim sa opozicijom

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su danas započele konsultacije u pripremnoj fazi međustranačkog dijaloga izmedju poslanika Evropskog parlamenta i poslaničkih grupa, radi unapređenja izbornih uslova.


"Predstavnici EP su tražili tu, takozvanu pripremnu fazu. Ja sam tražio da se odmah počne sa dijalogom, ali su oni odlučili da u aprilu i maju bude pripremna faza. Oni će od danas do 22. aprila voditi konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije, koja je pokrovitelj međustranačkog dijaloga.


Nakon toga će, rekao je Dačić, evroparlamentarci razgovarati sa vanparlamentarnim stranka, a zatim, orijentaciono 7. maja, imaće razgovor sa njim kako bi ga informisali o obavljenim aktivnostima.


"Tada ćemo se dogovoriti kako će početi međustranački dijalog. Ta dinamika nije moja već EP, ja sam želeo da to što pre počne", naveo je Dačić.


Dačić ih je obavestio da postoje stranke koje ne žele učešće EP u međustranačkom dijalogu, navodeći da je njegova obaveza da sasluša i njihove predloge, što bi moglo da se održi u narednih desetak dana.


On će, kako je rekao, pozvati da u tom delu razgovora učestvuje i Aleksandar Vučić kao predsednik države i Srpske napredne stranke.


Dačić je rekao da želi da se dođe do najprihvatljivih rešenja koja bi omogućila da svi učestuvuju na izborima.


"Ne treba niko da očekuje da će EP da nekog natera pritiskom na neke uslove. Naše je da razgovaramo, otvoreni smo za sve predloge", rekao je Dačić.


On je naveo i da od stranaka koje sebe vole da zovu jedinim opozicionim, grupacije oko Dragana Đilasa i oko Vuka Jeremića, nije dobio nikakve platforme.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa