21. april 2021.21. apr 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

U planu obnova zgrade mesne kancelarije u Crnči

Prilikom današnje posete Crnči, predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i član Opštinskog veća Aleksandar Renovčević obišli su zgradu Mesne kancelarije čija je obnova u planu. Zgrada se nalazi sa leve strane puta prema Malom Zvorniku, iako ruinirana arhitektonski veoma lepo izgleda. Sagrađena je 1928. godine i koristile su je i predratna i posleratna vlast, a imala je višenamensku funkciju. U jednom delu zgrade bila je mesna kancelarija, a u drugom sud i zatvor.

Prema rečima predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića, rebalansom budžeta koji će biti na dnevnom redu Skupštine krajem aprila, biće opredeljena sredstva za izradu projekta za rekonstrukciju i sanaciju zgrade Mesne kancelarije u Crnči. On dodaje da će već početkom maja biti raspisana javna nabavka za izradu ovog projekta.

Meštani Crnče sa oduševljenjem su prihvatili ovu vest i kako sami kažu, nadali su se da će se pre naći način da se zgrada rekonstruiše nego da se u potpunosti sruši, jer je ona jedan od simbola ovog sela i njegove istorije.

Tekst i info:Ljubovija.info

Najnoviji broj

13. maj 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa