21. april 2021.21. apr 2021.
Image by Firmbee from Pixabay

Image by Firmbee from Pixabay

Frilenseri potvrdili dogovor sa Vladom Srbije

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar potvrdio je da je to udruženje postiglo dogovor sa Vladom Srbije.

Pogačar je za N1 izjavio da frilenseri dobijaju veće poresko oslobojenje, za uplaćene doprinose će im biti priznat radni staž, a budući poreski nameti neće im od 1. oktobra ove godine biti veći, pošto će se amandmanima na predlog zakona brisati predviđeno smanjenje neoporezivog dela.

"Normirani troškovi (poresko oslobođenje) podižu se sa 43 odsto na 50 odsto, a frilenserima će biti omogućeno da upišu radni staž u proteklih pet godina, srazmerno uplaćenim doprinosima", rekao je Pogačar.

Ono što je bila ključna zamerka na predlog Vlade oličen u predlozima zakona koji su trenutno u skupštinskoj proceduri, a to je podizanje poreskih nameta od 1. oktobra 2021. – ispravljeno je.

"Neoporezivi deo neće se od 1. oktobra ove godine smanjivati na 18.300 dinara, već će novi predlog oporezivanja – ovi sada dogovoreni uslovi, važiti do 1. januara 2022. godine", pojasnio je Pogačar.

Vlada je saopštila da je usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status radnika na internetu biti pomeren na 1. januar 2022. godine do kada će važiti do sada dogovoreni uslovi.
Agencija Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa