22. april 2021.22. apr 2021.
SNS: Dan sećanja na žrtve holokausta

SNS: Dan sećanja na žrtve holokausta

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu na Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, podseća da nikada ne smemo dopustiti da tragedija, posebno jasenovačkih mučenika, bude zaboravljena i iskrivljena pod maljem revizionista.

Tokom Drugog svetskog rata Srbi, Romi i Jevreji stradali su samo zato što su bili na putu opasnim i opakim ciljevima Nezavisne države Hrvatske. Za poglavnike ove zločinačke tvorevine, etnički čista država mogla se izgraditi samo preko kostiju onih druge vere i nacije.

Nikada ne smemo zaboraviti logore za decu otvorene u Sisku, Jastrebarskom i Gornjoj Rijeci, u kojima su skončali životi koji nisu ni započeli. Ne smemo zaboraviti da su zatočenici ustaša priželjkivali brzu smrt od metka, a da je iz logora posejanih širom Nezavisne države Hrvatske izašla tek nekolicina.

Moramo upamtiti i da hrvatske logore niko nije oslobodio, već su to učinili preostali zatočenici u Jasenovcu i to na današnji dan, 22. aprila 1945. godine, pri čemu je većina stradala.

Negovanje kulture sećanja, najmanje je što možemo da učinimo za nevino postradale. Tragedija našeg naroda mora da bude opomena za sve buduće generacije da se zlo više nikada ne sme ponoviti.

GO SNS Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa