22. april 2021.22. apr 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Dan grada u Biblioteci: Mostovi uvek spajaju

U Galeriji Biblioteke šabačke svečano je otvorena izložba „Mostovi“ koja je nastala u saradnji sa Školom primenjenih umetnosti. Devetnaesti put će učenici pomenute škole u hramu knjige u okviru edicije „Kultura ćirilice“ predstavljaju svoje radove i iskazuju svoje talente. Postavku u prisustvu čelnika grada otvorila je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović naglasivši da mostovi uvek spajaju, kao što to čini i dobra knjiga svojom magijom, te da je postavka posebna spona i kulture grada.


Foto: Glas Podrinja

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da će Šabac uvek biti grad kulture, te da je posebno ponosan na ustanove koje su dale doprinos u obeležavanju Dana grada.

-Šabac jeste grad kulture i zahvalnost svim kulturnim ustanovama što su odlučili na ovakav način da učestvuju u promociji grada na njegov dan. Krenuli smo sa šabačke tvrđave gde su davne 1867. godine poslednji osmanlijski vojnici napustili teritoriju grada i predali ključeve grada i tako ga oslobodili. Kulturne ustanove ovog grada su pokazale veliku kreativnost, veliki rad i potencijal svime onim što su priredili za naše sugrađane za promociju grada Šapca. Kroz skulpturu "Dijalog" govorimo o povezivanju, o dijalogu između sagovornika. Na šabačkom Trgu smo saznali više o najznamenitijim Šapčanima koji su u vremenima iza nas promovisali grad i svojim radom omogućili da Šabac danas bude ono što jeste. U Šabačkom pozorištu, izložbom povodom 180 godina Šabačkog pozorišta retrospektivu svega onoga što je pozorište stvaralo u prethodnim decenijama. Muzej je priredio jednu sjajnu izložbu, a zaposleni su postavku priredili za sve Šapčane kako bi se podsetili da male stvari čine velika zadovoljstva. Ovaj kulturni omaž završili smo u Biblioteci gde smo videli reprezentativno izdanje i izložbu učenika Škole primenjenih umetnosti gde su napravili mostove koji spajaju spajanja, ne samo ove dve ustanove, već i kulture grada. Presrećan sam što će Šabac u vrlo bliskoj budućnosti biti još povezaniji sa drugim delovima Srbije, jer se gradi i treći most na Savi. Velika zahvalnost svim ustanovama grada, nastavićemo i dalje da ih podržavamo u radu, jer grad Šabac će biti grad budućnosti - rekao je Pajić povodom Dana grada.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa