22. april 2021.22. apr 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Nemački "vuk" prvi vlasnik žute majice

Nemački biciklista Justin Vulf trijumfovao je u prvoj etapi međunarodne biciklističke trke Beograd - Banja Luka, prešavši najbrže deonicu gde je konačni cilj bio Šabac.

Drugu poziciju je osvojio Patrik Štos, treće pripalo Filopo Fjoreliju, takmičaru iz Italije.

-Teška etapa, brz početak, u jednom trenutku sam se odvojio, video da ima snagu da izdržim i pobedio sam. Sprint nije moja jača strana, ali sada su ambicije pobedničke - istakao je Vulf.
Foto: Glas Podrinja

Pobedom u startnoj etapi dugoj 96 km zavredeo je da obuče žutu majicu kao simbol vođstva u generalnom plasmanu nadmetanja. Najvrednije biciklistčko znamenje Vulfu su dodelili Saša Gajić, najbolji šabački i srpski biciklista u istoriji i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Foto: Glas Podrinja

Trka je deo nadmetanja prve kategorije Svetske biciklističke federacije i rezultat se boduje za svetsku rang listu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo deo velikog sportskog događaja, ponosan sam načinom na koji smo organizovali etapu, kako su sugrađani dočekali takmičare, pokazali smo da kao grad možemo mnogo i grad Šabac će biti grad budućnosti - rekao je gradonačelnik Šapca koji je i dodelio pobedniku zlatnu medalju i pehar.

Dodeljene su i tradicionalne majice trenutno vodećim u različitim kategorijama (mladi vozač, sprinter, brdsko-plsninski vozač).

-Divno je bilo u Beogradu, ali još lepše u Šapcu. Uvek je prva etapa poseban pritisak, mnogo energije iziskuje organizacija, ali kada vas ljudi dočekaju kao nas Šapčani, sve vredi - rekao je direktor trke Vladimir Kuvelja.
Foto: Glas Podrinja

Biciklisti iz 35 država sveta, kao i članovi njihovih ekipa ostaju u Šapcu do sutra kada u ranim jutarnjim časovima odlaze u Obrenovac gde je start druge etape.

Trka nastala 2007. godine podeljena je u četiri segmenta, a konačan cilj je u Banja Luci. Prošlogodišnji pobednik je Poljak Jakub Kračmarek.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa