26. april 2021.26. apr 2021.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem. Dominatna tema bila je velika infrastrukturna saobraćajna infesticija, koja bi tebalo da spoji ova dva grada.
Glas Podrinja

- Veliko mi je zadovoljstvo što je gost grada Šapca gradonačelnik Novog Sada, gospodin Miloš Vučević, čovek koji je najduže na čelu Novog Sada i koji ima ogromno iskustvo. Želeo sam da, u zajedničkom razgovoru, podeli to iskustvo sa mnom da bih dobio smernice za funkcionisanje ozbiljnog i velikog grada kakav je Šabac. Naravno da mi je još veće zadovoljstvo zato što je Novi Sad moj rodni grad, gde živi veći deo moje porodice, gde sam proveo svoje studentske dane, a grad Šabac volim kao svoj grad. Pričali smo o velikim projektima na državnom nivou, o putnoj infrastrukturi, o tome kako da približimo gradove N.Sad i Šabac. Govorili smo i od projektima koji su od lokalnog značaja i koji će u narednom periodu doći kao investicije u Industrijsku zonu Šabac, pre svega o zapošljavanju sugrađana kako bi imali mnogo prosperiteta u godinama koje dolaze, istakao je Pajić.
Glas Podrinja

Dva gradonačelnika razgovarala su o saradnji u domenu kulture, sporta, socijalne zaštite, zaštite životne sredine, o temama koje se tiču svakoga od nas.
Glas Podrinja

- Danas sam se uverio da Aleksandar, sa svojim timom, ima viziju šta će i kako uraditi za Šabac, ali i za Mačvu kao region koji ima itekako dobru perspektivu, imajući u vdiu poziciju i marljivost naroda koji ovde živi. Svakako da je dominatna tema bila velika infrastrukturna saobraćajna kapitalna infesicija koja bi trebalo da spoji naša dva grada. Naši partneri iz Azerbedžana rade deonicu Ruma – Šabac, a očekujem da će predsednik RS do 1. maja otvoriti početak radova na fruškogorskom koridoru sa kineskim partnerima. Siguran sam da ćemo za tri do četiri godine između naša dva grada putovati za pola sata, što je ozbiljna prednost za nove investicije koje podižu kvalitet života. Gradonačelniku Šapca želim puno uspeha. Uz borbu i rad da ima i malo sreće, a poznato je da sreća prati hrabre.

Nakon razgovora, gradonačelnici su se prošetali Pešačkom zonom do Gradske uprave.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa