4. maj 2021.4. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Prijavljivanje za Cerski marš od Đurđevdana

Ovogodišnji, 12. Cerski marš održaće se u nedelju, 15. avgusta.Najmasovinija rodoljubiva manifestacija prošle godine je održana simbolično - posetom spomenicima iz Prvog svetskog rata u ovom kraju. Tradicija je održana, a ukoliko epidemiološke mere dozvole, ove godine će ponovo imati staru formu.

-Pratićemo razboj situacije i u skladu sa tim organizovati događaj. Sigurno je da će ove godine više ličiti na one ranije, nego na prošlogodišnji. Biće to ponovo jedno hodočašće od Trga šabačkih žrtava do spomen kompleksa na Tekerišu, gde ćemo se pokloniti senama naših predaka. Glasovima preko društvenih mreža doneta je odluka da Marš bude posvećen Vojislavu Voji Tankosiću, rekao je predsednik Upravnog odbora Udruženja "Cerski marš" Božidar Katić.

Prijavljivanje za ovogodišnji Cerski marš počeće na Đurđevdan, 6. maja.Organizatori apeluju na sve zainteresovane da se prijave, kako bi se znao tačan broj učesnika, što je ove godine naročito važno zbog epidemijske situacije.

-Zainteresovani se mogu prijaviti putem naših stranica na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram "Cerski marš", kao i na broj telefona 0654374921 ili u našim prostorijama na adresi Trg đačkog bataljona 12. Prijave su obavezne, jer zbog aktuelen situacije moramo da znamo tačan broj učesnika. Prijavljivanje se završava 1. avgusta, rekla je Marija Lazarević iz Udruženja "Crski marš".

Katić se osvrnuo i na temu najavljene izgradnje memorijalnog kompleksa i geoloških istraživanja na Ceru. Najavio je pokretanje peticije kojom bi se Cer odbranio od ovih namera.

-Od ponedeljka 10. maja ćemo pokrenuti peticiju, koja je prvi korak u odbrani Cera. Kampanja će se zvati "Odbranićemo Cer" i verujemo da će dati rezultat. Cilj nam je da se šira javnost alarmira oko svega što se dešava na Ceru, od toga kako treba da izgleda zamišljeni memorijalni kompleks, do geoloških istraživanja koja vode pretvaranju Cera u kamenolom. Peticijom ćemo tražiti da se hitno završi postupak proglašenja Cera za zaštićeno područje i da se u skladu sa tim ponište svi akti koje ugrožavaju suštinu i postojanje ove planine, rekao je Božidar Katić.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa