7. maj 2021.7. maj 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Međunarodni turnir u sportskom obaranju ruke

Šabac i Sokolski dom biće u nedelju, 9. maja, domaćini međunarodnog turnira u obaranju ruku "Šabac open". Na četvrtom takmičenju iz ove, još uvek sportske veštine, sa željom organizatora da stekne status sporta, nastupiće najmanje stotinu učensnika iz pet država.

-Nastupaju takmaci iz: Austrije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije. Prijave su još u toku. Predviđene su borbe u amaterskim kategorijama, dve težinske, to je za početnike, potom juniorska nadmetanja, tri kategorije, kategoriju žena, pet kategorija profesionalaca, uz borbu šampiona. Naglasio bih da je ovogodišnji turnir poseban, jer prvi put organizujemo kategoriju osoba sa invaliditetom. Predviđene su i vredne nagrade - ističe predsednik Srpske unije za obaranje ruku Miloš Zeljić.

Srpska unija postoji od nedavno, Šapčanin Zeljić je na čelu, a nacionalna organizicija je deo Međunarodne organizacije za obaranje ruku. Priprema se reprezentacija za nastup na Svetskom kupu u Slovačkoj.

-Želimo da obaranje ruke afirmišemo kao sport, izmestimo ga iz kafana, podignemo sa nivoa veštine na nivo sporta i put do toga je afirmacija među mladima. Ponosan sam što smo jedini koji organizujemo prvenstva srednjih škola u našem sportu, sportskom obaranju ruku, već četiri godine, a u planu je, kada se poboljša epidemiološka situacija, da priredimo i takmičenje osnovaca - dodaje Zeljić.

-Do sada ima prijavljenih oko stotinu takmičara, verujem da će ih biti još više. Ovo je prilika za dodatnu afirmaciju sporta, mogu da istaknem da kod nas sve više devojaka nastupa i ovo nije samo muško nadmetanje, u majurskom klubu čiji sam ja predstavnik, od dvadeset članova, sedam su devojke i to je činjenica koja me raduje - naglasio je Nikola Jelesić.

Takmičenje će biti organizovano uz poštovanje svim mera zdravstvene sigurnosti, na otvorenom terenu Sokolskog doma, a početak je u nedelju, od 13 časova.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa