13. maj 2021.13. maj 2021.
Foto: Kabinet načelnika MUO

Foto: Kabinet načelnika MUO

Aktivnosti realizacije projekta regionalne komunalne deponije u Ubu

U sredu 12.maja , održan je sastanak u opštini Krupanj na temu daljih aktivnosti vezano za realizaciju Projekta regionalne komunalne deponije u Ubu. Sastanku su prisustvovali načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predsednici opština Krupanj Ivan Isailović, Ljubovija, Milan Jovanović, Mali Zvornik Zoran Jevtić, Osečina Nikola Tomić i direktor preduzeća "Eko-Tamnava"d.o.o Zoran Petrović sa saradnicima.

Kabinet načelnika MUO Vladana Krasavca


Predsednicima opština predstavljen je Plan za izgradnju Regionalne deponije "Kalenić" Ub i planirane aktivnosti za realizaciju ovog kapitalnog projekta. U prethodnom periodu urađena je Studija opravdanosti za opštine koje učestvuju u projektu. Grad Loznica je takođe uključena u projekat,ali će nastupati samostalno, odnosno komunalni otpad sa područja grada Loznice voziće se direktno na deponiju "Kalenić". Kao što je to i ranije dogovoreno, transfer stanica i reciklažno dvorište biće izgrađeni na teritoriji opštine Osečina, gde će se vršiti selekcija otpada. Nakon ove faze otpad će se dalje transportovati do Regionalne deponije u Ubu. Svaka opština dobiće kante za selekciju komunalnog otpada i najmanje po jedan kamion za transport otpada.

Obaveza lokalnih samouprava je da opredele lokaciju za izgradnju reciklažnog dvorišta i rešavanje imovinskih odnosa. Na sastanku je predloženo da reciklažna dvorišta budu pravljena tipski u svim opštinama i identično opremljena.Ovim se postiže ušteda u troškovima izrade projektne dokumentacije.

Naredni sastanak planiran je da se održi u Osečini.Tom prilikom biće prikazana video prezentacija ovog projekta, sa detaljnim objašnjenjem o načinu prikupljanja otpada, od primarne selekcije u domaćinstvima do krajnjeg odredišta Regionalne deponije. Početak radova očekuje se u četvrtom kvartalu 2021. godine, a završetak do kraja 2023. godine.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa