13. maj 2021.13. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Ponosni na nasleđe koje je Laza ostavio

Danas se navršava 170 godina od rođenja lekara, pisca i naučnika dr Laze Lazarevića. Iako je živeo samo 40 godina, a kao lekar radio 11, ostavio je ogroman trag u svemu čime se bavio.


Foto: Glas Podrinja


Šabačka Opšta bolnica nosi ime po znamenitom sugrađaninu poslednjih 10 godina. Danas su predstavnici ove ustanove položili venac na spomenik Lazi Lazareviću u pešačkoj zoni Gospodar Jevremove ulice.

Foto: Glas Podrinja


-Za samo 11 godina svog aktivnog rada, dr Laza Lazarević je ostavio neizbrisiv trag, kako u medicini tako i u književnosti. Sa ponosom na nasleđe koje nam je ostavio, Opšta bolnica u Šapcu nosi njegovo ime od 2011. godine. Više od 40 puta, u njegovu čast, u Šapcu su organizovani i “Lazini dani”, stručni skup na kom iskustva razmenjuju lekari i farmaceuti. Poslednje dve godine ova manifestacija je izostala zbog poznate epidemisjke situacije. Kao što znamo, dr Laza Lazarević je rođeni Šapčanin, a ja sam ponosna što dolazim iz ustanove koja nosi njegovo ime i ponosna sam što danas, u ime svih zaposlenih u svojoj ustanovi predajem venac na njegov spomenik, rekla je po polaganju venca dr Slavica Đurić, hirurg specijalista Opšte bolnice “Laza K. Lazarević”
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa