13. maj 2021.13. maj 2021.
Biblioteka "Janko Veselinović" u Bogatiću večeras obeležila svoj Dan i 10 godina izdvojenog rada

Biblioteka "Janko Veselinović" u Bogatiću večeras obeležila svoj Dan i 10 godina izdvojenog rada

Biblioteka u Bogatiću koja danas nosi ime "Janko Veselinović", obeležila je večeras svoj dan i 10 godišnjicu izdvajanja iz Kulturno-obrazovnog centra Bogatić. Počela je kao narodno čitalište uz veliko interesovanje građana Mačve, koje iskazuju sve do današnjih dana.

Ovim povodom u prostorijama biblioteke priređen je prigodan program, shodno trenutnim epidemiološkim uslovima. Gostima je o radu ove institucije kulture govorila direktorica Dragica Tešić. Ona je podsetila na slavne dane velikog mačvanskog i srpskog pisca Janka Veselinovića, čije ime biblioteka danas nosi, a prošlo je 10 godina od kako samostalno radi, izdvojena iz sastava Kulturno-obrazovnog centra Bogatić.
U kulturno-umetničkom delu programa glumci Amaterskog pozorišta "Janko Veselinović" iz Bogatića, Mina Šanković i Miroslav Perić čitali su delove iz romana "Hajduk Stanko" i govorili pojedine anegdote iz života priznatog književnika. Članice izvorne pevačke grupe Folklornog ansambla "Đido" iz Bogatića Mina Đukić i Ana Ković izvele su dve stare izvorne narodne pesme.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa