14. maj 2021.14. maj 2021.
Srećni recitatori

Srećni recitatori

Biblioteka šabačka je već više od jednu deceniju poznata po svom predanom radu sa recitatorima. Generacije dece i mladih koji su bili deo Kluba recitatora nose uspomene na vesela i uvek pozitivna, smehom ispunjena, druženja. Zajedno smo otkrivali nove pesnike i njihove pesme a družili smo se i sa onim već uveliko poznatim pesnicima ali smo ipak tražili njihove ne tako prepoznatljive pesme. Ono što je bilo važno jeste da pesma savršeno odgovara recitatoru.

Tako je i do dana današnjeg. Čak i u izmenjenim okolnostima zbog pandemije, recitatori nisu gubili interesovanje i želju da dođu u Biblioteku kako bismo zajedno tragali i učili nove pesme. U opuštenoj atmosferi, uz vršnjačko podržavanje, pesme su nalazile put do svojih recitatora. Učili su da razumeju šta govore i da prenesu emocije pesme kao da su njihove. Bavili smo se i dikcijom i izražajnošću ali pre svega uživali u recitovanju i zajedničkom druženju. To i jeste ono najvažnije.

Posle predanog rada ni rezultati na takmičenju nisu izostali. Na Opštinskom takmičenju su se predstavili Rastko Tomić koji ide u prvi razred i čak četvoro petaka: Maša Krstić, Andrej Ristivojević, Janko Tomić i Vuk Prstojević. U finale su se plasirali Rastko, Maša, Andrej i Janko. Svoje umeće na Međuopštinskom takmičenju u Krupnju će pokazati Rastko Tomić koji će recitovati pesmu „Dosadno mi je“ od Ljubivoja Ršumovića i Janko Tomić koji će se predstaviti sa pesmom „Odluka“ o Miroslava Antića.

Ljubav prema poeziji je svakako pobedila a sreća je emocija koja godinama krasi Klub recitatora Biblioteke šabačke.
A. Erdevički Tomić/Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa