Info

15. maj 2021.15. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

"SBE Serbia" planira proširenje proizvodnih kapaciteta u Šapcu

Proširenje proizvodnih kapaciteta i obima posla kompanije „SBE Serbia“ bila je glavna tema današnjeg sastanka rukovodstva Grada sa Alesandrom Veskovinijem, vlasnikom “Vescovini Group“.

-Kompanija u Šapcu trenutno zapošljava 60 radnika, ali želimo da ih u narednom periodu bude 200. Naša kompanija ima proizvode visokog kvaliteta koje plasiramo u Belorusiju, na američko i evropsko tržište, zahvaljujući radnicima koji izvanredno rade svoj posao – rekao je Veskovini i naglasio da je da cilj sastanka sa gradonačelnikom namera da nastavi poslovanje u Šapcu, uz proširenje obima proizvodnje, uz podršku lokalne samouprave i države.

-Ne tražimo finansijsku pomoć od Srbije, želimo da investiramo i dalje u svoju proizvodnju. Do sada smo uložili 13 miliona evra u svoju kompaniju. Potrebna nam je podrška i saradnja sa Republikom Srbije kako bismo rasli i napredovali. Zbog toga se nadam da će nam Srbija pomoći da pronađemo put do novog tržišta. Zahvalio bih se svima koji su bili deo današnjeg sastanka, predstavnicima grada, gradonačelniku Pajiću, jer smo imali priliku da iznesemo svoje ideje i razgovaramo o projektu.
Foto: Glas Podrinja

Italijanska kompanija u Šapcu posluje od 2009. godine, a nastala je sa idejom da bude potpora fabrici Fiat u Srbiji. Osnovna delatnost „SBE Serbia“ je proizvodnja mehaničkih delova za automobilsku industriju.

-Veliko zadovoljstvo je što je gospodin Alesandro Veskovini danas u Šapcu. On je imao određene probleme koje nije mogao da reši prtehodnih deset godina, a kao nova gradska vlast mi smo to odredili kao prioritet i rešili za šest meseci. Gospodin Veskovini je izrazio veliko zadovoljstvo kada je video kako se rešavaju problemi u gradu Šapcu i želi da proširi proizvodnju i investira novih 20 miliona evra. Tokom susreta je imao priliku da čuje da grad ima partnerski odnos sa svojom državom, te je zamolio za koordinaciju oko plasmana na rusko i belorusko tržište. Kao grad smo zainteresovani za saradnju, kako bi se veći broj naših sugrađana zaposlio, te idemo dobrim putem ka Šapcu kao gradu budućnosti – poručio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i naglasio da tokom prethodnih šest meseci značajan broj investiora izrazio zaniteresovanost da posluje u Šapcu.

-Imamo veliki broj domaćih i stranih investirora koji su kupili zemljište u Severozapadnoj industrijskoj zoni. To je dobra lokacija za firme, jer nudi brojne mogućnosti i priliku da grad radi sa svojom državom. Mi smo jedan tim koji pravi dobre rezultate.
Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

17. jun 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa