15. maj 2021.15. maj 2021.
Ubuduće omogućeno elektronsko plaćanje sudskih taksi

Ubuduće omogućeno elektronsko plaćanje sudskih taksi

Ministarstvo pravde predstavilo je portal za onlajn plaćanje sudskih taksi, koji fizičkim i pravnim licima omogućava da na jednom mestu izvrše uvid u razrezane sudske takse na svom predmetu i da ih istovremeno izmire elektronskim plaćanjem.

Sistem +ePlaćanje (eplacanje.sud.rs) je razvijen u saradnji sa sistemom Kancelarije za IT i eUpravu, a omogućen je za predmete u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima.

Plaćanje se vrši platnim i kreditnim karticama sa Portala pravosuđa, odabirom opcije "plati" za unapred odredjenu taksu, bez potrebe odlaska u banku, poštu ili prekucavanja podataka o iznosu, pozivu na broj, primaocu ili broju računa u mobilne i druge aplikacije.

"Potvrda o plaćanju takse se dostavlja stranci na označenu adresu elektronske pošte, a informacije o realizaciji transakcije su sudu elektronski dostupne i u okviru samog sistema se automatski rasknjižavaju, a što stranke i sud dodatno oslobađa dostavljanja dokaza o uplati takse", navela je ministarka pravde Maja Popović.

Prilikom procesa +ePlaćanja naplaćuje se provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka preko koje se vrši +ePlaćanje.

"O zaštiti podataka platne kartice stranke brine softver odabrane banke koji je u obavezi poštovanja stiktnih propisa u vezi sa zaštitom podataka svojih klijenata", dodaje se u saopštenju.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa