15. maj 2021.15. maj 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Postavljanje ležećij policajaca na ulicama Ljubovije

Na ulicama Ljubovije juče je počelo postavljanje fizičkih prepreka za usporavanje brzine, popularno nazvanih, ležeći policajci. Radi povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, a naročito najmlađih, Opština Ljubovija finansirala je Projekat postavljanja prinudnih usporivača saobraćaja u naseljenom mestu Ljubovija.

Prema projektu, usporivači brzine biće postavljeni u Drinskoj ulici u blizini Srednje škole „Vuk Karadžić“, u ulicama kojima se deca najčešće kreću na putu do Osnovne škole „Petar Vragolić, a to su Jovana Cvijića i Karađorđeva. Usporivači brzine biće postavljeni i u ulici Ilije Neškovića i Omladinskoj.

Zbog česte nasilničke vožnje u pojedinim ulicama kao što su Svetosavka i Petra Sokoljanina, stanovnici tih ulica pokrenuli su peticiju za postavljanje usporivača brzine i na ovim lokacijama. Mnogo roditelja je izrazilo nezadovoljstvo takvim ponašanjem pojedinaca za volanom, a kako su i ove ulice na putu prema školi, ističu da je ugrožena bezbednost đaka ali i sve dece koja tu žive. Meštani traže od nadležnih da se preduzmu konkretne mere, odnosno postavljanje ležećih policajaca i pojačana kontrola saobraćajne policije, naročito u Svetosavskoj ulici gde se vozi i do dva puta preko dozvoljene brzine.

Kako smo saznali od nadležnih institucija, u narednom periodu usporivači brzine biće postavljeni u svim ulicama za koje se proceni da je to neophodno kako bi se povećala bezbednost učesnika u saobraćaju.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa