17. maj 2021.17. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Probudi se, Kato u utorak na Velikoj sceni

Za ljubitelje teatra Šabačko pozorište pripremilo je novu predstavu „Probudi se, Kato“ koja će biti premijerno izvedena sutra na Velikoj sceni. U maniru najboljih komedija-vodvilja, "Probudi se, Kato" Milana Grgića, u režiji Vladimira Lazića donosi niz dešavanja u kojima glavni protagonisti sa manje, ili više sreće snalaze, te pokušavaju da pronađu izlaz iz nevolja iz kojih je spas, gotovo, nemoguća misija.

-Peta predstava koju radim sa Šabačkim pozorištem, i proces mogu da uporedim sa safarijem. Raditi na vodvilju je poseban. Postoji pet faza, i ako ne ispoštujete određene stavke nećete dobiti dobar vodvilj. Mislim da smo sve ispoštovali, ali krajnji sud će dati publika – naglasio je reditelj Vladimir Lazić.

U gradskom teatru smatraju da je svaka premijera uspeh i značajan poduhvat u vremenu pandemije.
-Veoma se radujemo novim predstavama i što smo uspeli da u izmenjenim okolnostima realizujemo i drugu premijeru. Za desetak dana očekuje nas i treća premijera. Iako nije pun kapacitet sale, publika dolazi. Karte se dobro prodaju i vidimo da su se svi uželeli pozorišta – istakao je v.d. direkor Šabačkog pozorišta Vladimir Vasilić i pozvao sve poštovaoce dramske umetnosti da se prepuste čarima komedije „Probudi se, Kato“.

-Šabačko pozorište je igralo predstavu „Probudi se, Kato“, pre više od tri decenije, te su i sada pripreme tekle odlično i bilo je zanimljivo raditi. Predstava je dokaz da jedno veliko pozorište kao što je naše može da neguje različite žanrove, od drame do bulevarske komedije – istakla je glumica Aneta Tomašević koja tumači ulogu brižne majke, Anđelije.

-Vodvilj je žanr koji glumci ili vole, ili ne. Kada je reč o publici oni vole da gledaju. Smatram da smo „uradili dobar posao“ i da će predstava biti gledana. Jedina žal je to što sala neće biti u potpunosti popunjena zbog epidemioloških mera, a potrebno je da bude što više publike – rekao je glumac Vladimir Milojević koji tumači lik najboljeg muža na svetu, Nikole.



U predstavi igraju:
Anđelija, brižna majka
ANETA TOMAŠEVIĆ
Ružica, požrtvovana supruga
SONjA MILOJEVIĆ
Nikola, najbolji muž na svetu
VLADIMIR MILOJEVIĆ
Igor, najbliži porodični prijatelj
SLOBODAN PETRANOVIĆ
Tomica, bliski peijatelj
STRAHINjA BAROVIĆ
Bagi, opasni spasilac
MILOŠ VOJNOVIĆ
Katarina, starleta u usponu
KRISTINA PAJKIĆ
Lepomir, nežni drug iz detinjstva
SINIŠA MAKSIMOVIĆ
Režija/adaptacija/izbor muzike
VLADIMIR LAZIĆ

Scenografija
NIKOLA NIKOLIĆ
Kostimografija
SELENA MLADENOVIĆ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa